Fermierii gorjeni pot solicita credit pentru terenuri până la întregirea a 1.000 de hectare

259

Fermierii pot cumpăra terenuri agricole până la întregirea unei suprafeţe de 1.000 de hectare, cu un avans de 10% şi credit garantat, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată în această săptămână.

Actul normativ modifică OUG nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor. Măsura este considerată stimulativă pentru tinerii fermieri, în vederea desfăşurării de activităţi agricole şi conexe acestora, şi face parte dintr-un proiect care are drept scop comasarea terenurilor.
Doar fermierii care aveau calitatea de arendaşi puteau să achiziţioneze teren până la întregirea unei suprafeţe de 1.000 de hectare cu un avans de 10%. Jumătate din diferenţă era acoperită printr-un credit, garantat de fondurile de garantare, iar jumătate prin teren. Noua măsură dă posibilitatea tuturor fermierilor care sunt înregistraţi în sistemul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi beneficiază de subvenţii să achiziţioneze teren şi să-şi acopere pierderile de venit înregistrate din cauze naturale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here