Fermierii gorjeni îşi primesc plăţile pe suprafaţă

238

teren agricolDeoarece avansul schemei de plată unică pe suprafaţă SAPS 2010 a fost achitat la finele anului trecut, în prezent, fermieri gorjeni, beneficiari de SAPS şi Plăţi naţionale directe complementare PNDC îşi încasează resturile de plată pe anul trecut.

Potrivit Mirelei Şerbu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, în campaniile SAPS şi PNDC 2010, la nivelul judeţului Gorj au fost autorizaţi la plată un număr de 22.524 de fermieri, pentru o suprafaţă de circa 100.000 de hectare.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă pe fermier este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentând 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

„Avansul a fost deja plătit pentru toţi, iar noi nu avem o situaţie cu resturile de plată efectuate până acum deoarece le intră fermierilor direct în cont, însă am înţeles că acum au început să se efectueze pentru toţi fermierii gorjeni autorizaţi la plată. Suma ce trebuie să le fie virată fermierilor din Gorj este de 19.405.614 lei”, a precizat Mirela Şerbu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here