Feriţi-vă de Pinoccchio!

200

Cu mai multe luni în urmă, preşedintele ce se crede încă jucător, Traian Băsescu, îi trimitea o scrisoare… pierdută preşedintelui PSD şi copreşedinte al USL, Victor Ponta. Cum intuiţia şi divinitatea l-au servit, pe atunci, Victor Ponta n-a dat citire epistolei… mincinoase. A rupt-o în plin Congres al USL. Şi bine a făcut.

CURSA DE ŞOARECI. La ceremonia de la Palatul Cotroceni pentru instalarea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, când aleasa tuturor Rectorilor din România, de vreo două mandate încoace, a depus Jurământul ca ministru nou al Educaţiei, mai vechiul scriitor de scrisori, Traian Băsescu, i-a mai înmânat o scrisoare, într-o mapă, aceluiaşi Victor Ponta. De data aceasta nu numai preşedinte al PSD, copreşedinte al USL, dar şi prim ministru al României. Cu acelaşi text, în care reia minciuna cu demisia sa şi scurtarea mandatului preşedintelui României, la patru ani. Ceea ce ar însemna ca în toamnă să fie şi alegeri parlamentare, cuplate cu alegeri prezidenţiale.
Eu, unul, nu-i cred pe duşmani, precum nici pe greci, nici când îţi fac daruri. La cald, premierul României, Victor Ponta, ar fi acceptat demisia preşedintelui României, Traian Băsescu, dacă o vor face simultan. Mai cugetaţi domnule prim ministru, Victor Ponta, nu-i obligatoriu să cădeţi în cursa celui recunoscut ca un Pinocchio!
USL GORJ PIERDE, PSD ROMÂNIA CÂŞTIGĂ. De mai bine de un an am încercat să-i sugerez preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, că susţinerea primarului comunei Peştişani, Florin Pavel – alintat mai nou ca Florin Pavel Zăbrele – pentru al treilea mandat este o greşeală. Omul a câştigfat, cum a câştigat. Numai preşedintele-director general al Obştei Peştişani, ec. Ion Poenaru, preşedinte şi al PSD Peştişani, ştie cât l-a costat câştigarea celui de-al treilea mandat. De care omul din umbră Ion Poenaru era foarte interesat. Mai ales că prin noiembrie vor fi alegeri şi la Obştea Peştişani. Alegeri pe care riscă să le piardă!
GAFA PSD TISMANA. Şi la oraşul Tismana, USL a optat pentru un candidat din partea PNL Tismana, la insistenţele preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu. Şi dacă prof. ing. Marian Slivilescu a văzut că, deşi în 2008 pierduse alegerile la funcţia de primar în dauna PDL-istului Costel Buzianu cu doar 6 voturi mai puţin, n-a fost nominalizat de USL, şi-a dat demisia din PSD. Ca independent şi-a tras intelectualii oraşului Tismana – profesori şi doctori – apoi a trecut la PP-DD, şi a câştigat detaşat alegerile. Acum, fostul om al organizaţiei PSD Tismana este primarul în funcţie. Iar cârciumarul şef al PNL Tismana, impus de Dian Popescu( preşedinte reţinut 24 de ore al PNL Gorj), firesc, a făcut USL-ul să piardă funcţia de primar al unui oraş.
ORI LA BAL, ORI LA SPITAL. Pe la Bucureşti, lupta electorală se precipită. Vasile Blaga şi Monica Macovei, ca să nu mai vorbesc de pârâciosul de Stolojan – ce trimite jalbe la europarlamentari – ţipă ca din gură de şarpe. Şarpe ce a pierdut prada. Nu mai pot fura din bugetul României şi asta îi face să turbeze. Dacă USL va câştiga frâiele Camerei Deputaţilor sau Senatului României încă nu ştim. Cert este că bătăliile aşa se câştigă. Prin forţă şi curaj politic. USL şi PSD România sunt în revenire. Se comportă ca o adevărată Putere.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here