Femeile social-democrate din Gorj, pro egalitate la Piteşti

336

“Strategia europeană privind egalitatea între femei și bărbați post 2015” a fost tema principală a dezbaterii organizate de femeile social – democrate în urmă cu câteva zile. Întrunirea a avut loc la Pitești, iar la eveniment au participat reprezentante ale organizațiilor de femei din toată țara, specialiști în domeniu, reprezentanți ai ONG-urilor, ai administrației publice locale și centrale.
Din partea conducerii PSD au participat Rovana Plumb, președinte al Consiliului Naţional, Viorica Dăncilă, președinte interimar OFSD și europarlamentar, și Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD. De asemenea, au fost prezenți parlamentari și reprezentanți ai unor instituții centrale și locale în domeniu.
Din partea organizației PSD Gorj au participat Elvira Șarapatin, președintele OFSD Gorj, Silvia Măgdoiu, vicepreședinte OFSD Gorj și Florina Nițoi, vicepreședinte OFSD Gorj.
Prin această dezbatere, într-un an care precede alegerile electorale din 2016, Organizația Femeilor Social Democrate își propune să facă cunoscute obiectivele înscrise în Strategia Europeană și să acționeze mai hotărât pentru a susține un număr mai mare de femei care să acceadă în funcții de primari și consilieri în administrația publică locală și cea de membru în viitorul Parlament al României.
“S-a pus problema în mod foarte serios de participare obligatorie și pe locuri eligibile a reprezentantelor OFSD pe liste la alegerile parlamentare și pe selectarea acestora în funcții administrative și politice. A fost apreciată în mod deosebit organizația OFSD Gorj prin problematica prezentată privind activitatea organizației la nivel județean”, a declarat Elvira Șarapatin, președinte OFSD Gorj.
A.S.

20150626_180014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here