Femeie desfigurată de soțul de care divorțează! Agresorul nu a fost reținut

3512

* Femeia a fost bătută cu bestialitate, în stradă!
* Victima se află într-un pericol real

Agresorul unei femei de 38 de ani, din Târgu-Jiu, a încălcat și ordinul de protecție din luna iulie, când și-a bătut cu bestialitate soția cu care se află în divorț. În urmă cu trei zile, aceasta a fost din nou acostată pe stradă de bărbatul de aceeași vârstă, încercând să comunice prin fiul lor.

Victima a chemat poliția, iar individului i s-a întocmit dosar penal. Iată comunicatul IPJ Gorj: ,,La data de 10 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că o persoană este agresată în stradă. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în urma unui conflict spontan, o femeie de 38 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, ar fi fost agresată de către soțul său, de 39 de ani, din comuna Drăgotești, cu reședința pe raza municipiului Târgu-Jiu.Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Totodată, polițiști au luat măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu față de bărbat, pe o perioadă de 5 zile.La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiul Târgu-Jiu au fost sesizați de către o femeie de 38 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, cu privire la faptul că fostul soț, de 38 de ani, din comuna Drăgotești, nu a respectat obligațiile impuse de Judecătoria Târgu-Jiu, printr-un ordin de protecție emis la data de 14.07.2021, constând în aceea că în cursul zilei, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Târgu-Jiu, bărbatul s-a apropiat la o distanță mai mică de 100 m de aceasta și a încercat să comunice cu ea, prin intermediul fiului lor. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor impuse printr-un ordin de protecție”.

Totul se poate transforma într-o tragedie similară cazului tinerei măcelărită din gelozie, în Baia de Fier
Înțelegând că nu se află în siguranță, femeia a cerut ajutorul presei, punând la dispoziția jurnaliștilor imaginile în care se vede cât se poate de clar ce lovituri cumplite a primit în față și în cap. Iată răspunsul IPJ Gorj:
,,Polițiștii au luat o măsură de siguranță, prin emiterea ordinului de protecție provizoriu, măsură ce le revine potrivit competenței, fiind confirmată de procuror. Activitățile sunt continuate pentru completarea probatoriului sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”.

,,Nu sunt în siguranță”
Femeia, victimă a abuzurilor soțului său, a declarat: ,,De patru luni nu mai locuim împreună. M-a prins pe stradă și m-a bătut ca pe un animal. Si acum, vă rog să mă credeți, mănânc cu paiul. Ne pândește de peste drum, pe mine și pe fiul meu de 13 ani. Ne urmărește cunoscuții. Am o mică afacere, angajații se tem să mai lucreze cu mine, nu vor să iasă din magazin, de frică. Sigur că nu suntem în siguranță! De abia azi (ieri., n.red.), polițiștii, după ce ne-au luat în râs până acum, mi-au spus că-l vor chema pe copil la audieri. Nu am spus nimic de 20 de ani, dar simt că mă va ucide. M-a și sechestrat, nici nu știu cum am mai ajuns acasă. Sper să se întâmple ceva, polițiștii să ia o măsură în apărarea mea, până nu mă omoară!” a spus aceasta, vizibil înspăimântată.

Poliția, acuzată că a stat cu mâinile în sân
Amintim că o tânără de 19 ani a fost măcelărită de iubitul ei, cu un an mai mare decât aceasta, în data de 15 iulie, pentru că aceasta și-a manifestat intenția de încheia relația dintre cei doi. Este încă un caz în care poliția din România ridică din umeri în timp ce duhnește grav a incompetență și indiferență, mai ales că în urma oribilei crime, martorii au apelat, în repetate rânduri, numărul de urgență 112, pentru a raporta cele întâmplate. Printre apelanți s-a aflat inclusiv tatăl fetei. ,,Cu toate astea, poliția a reușit să-l captureze pe criminal după inacceptabil de mult timp, în apropierea locuinței. De remarcat că bărbatul de 20 ani a avut timp să treacă prin localitățile Bumbești Pițic, Bengești Ciocadia și Scoarța, înainte să fie capturat. Și surpriză: în momentul în care, în sfârșit, l-au capturat, suspectului i-a fost găsit în mașină cadavrul măcelărit al fetei’’, a scris presa în urmă cu o lună. Astfel, cazul de față poate deveni oricând o nouă tragedie, fiindcă în ciuda repetatelor apeluri și demersuri făcute de victimă, poliția nu reușește să intervină decât prea târziu, când victimele agresiunilor conjugale ajung să fie ucise.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here