Feedback “Hour Of Code” la C.N.T.V.

729

În săptămâna 8-14 decembrie 2014, printre cele 649 de instituții de educație și cultură din România care au desfășurat evenimente “Hour Of Code” (dintre care Universitatea de Vest Timișoara, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”- București, “Grigore Moisil” High School – Timișoara și alte colegii de renume, Biblioteca Metropolitană din București etc.) s-a aflat și Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” unde peste 400 de elevi au “experimentat” Ora de Programare, o nouă modalitate de învățare, o alternativă dinamică, interactivă și atractivă de a păși în “universul programării calculatoarelor”.
f2Aplicațiile interesante (disponibile pe platformă în mod gratuit – un avantaj considerabil – și accesibile în tot cursul anului), diverse, de la simplu la complex, diferențiate pe categorii de vârstă și gradate ca dificultate, tutorialelor explicite (video-audio), multe dintre ele traduse în limba română, celelalte în limba engleză, au făcut ca experiența aceasta să fie una apreciată de elevii participanți astfel încât impresiile sunt predominant pozitive și majoritatea doresc reeditarea acesteia.
f3Impresiile elevilor: “A fost o experiență extraordinară, un alt mod de a învăța, unul mult mai plăcut și poate mai eficient. Sper să o pot repeta în viitor!”(Patrik), “Am reușit să înțeleg lucruri care înainte mi se păreau complicate. Cred că este o metodă foarte bună de a învăța programare și a atrage copiii către activități educative pe calculator.” (Georgiana), “O oră foarte frumoasă care ne învață programarea pe înțelesul nostru și ne atrage către aceasta. Este ușoară, utilă, distractivă și ne învață lucruri noi.” (Andrei), “În opinia mea această oră a fost foarte interesantă. A adus o schimbare … învățarea prin intermediul unui joc.”(Ștefania).
Ca profesor de informatică la un colegiu cu performanțe remarcabile – 4 medalii la Olimpiada Națională de Informatică 2013/1014 (Cernăianu Mihai Ionuț, Popescu George Aurelian, Stochițoiu Radu Dumitru – liceu și Dabelea Ioana Viviana – gimnaziu), într-o țară al cărei lot național confirmă valoarea școlii românești de informatică (locul I pe națiuni – Balcaniada de Informatică Juniori Belgrad Serbia 2014 – prof. Piț-Rada Ionel Vasile și prof. Nodea Eugen; 4 medalii IOI Taipei Taiwan 2014, 4 medalii CEOI Jena Germania 2014 etc.) și care formează specialiști de excepție în acest domeniu, este imposibil să nu dorești să fii parte a unui fenomen care a entuziasmat și atras aproape 76 de milioane de participanți din întreaga lume devenind, cu adevărat, timp de o săptămână, un “eveniment de educație”.
Prof. Gabriela Nodea, C.N.T.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here