Federațiile afiliate CNSLR-Frăția cer o întâlnire urgentă cu premierul

554

Federațiile sindicale din sectorul bugetar, afiliate la CNSLR-Frăția, solicită premierului Dacian Cioloș o întâlnire în regim de urgență pentru discutarea problemelor actuale cu care se confruntă membrii de sindicat. Valentin Popa, liderul CNSLR-Frăția Gorj spune că, la începutul acestei săptămâni, Federația Sanitas a avut o nouă rundă de discuții cu ministrul Sănătății, însă sindicaliștii așteaptă acum fapte, de vorbe fiind sătui.

Federația Sanitas din România, Federația Sindicatelor „Spiru Haret”, Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, Federația SED LEX și Federația Sindicatelor din Administrația Publică Centrală și Locală „Columna” consideră că o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș este obligatorie, în condițiile în care tensiunile privind proiectul Legii unitare a personalului plătit din fonduri publice se acutizează. „Federațiile sindicale care au în structură personal bugetar au adoptat un plan comun de luptă sindicală în cadrul ședinței de vineri 25 martie 2016. Prima solicitare este o întrevedere cu primul ministru în vederea prezentării noii legi a salarizării bugetarilor. În funcție de rezultatul întâlnirii vom face public programul de mișcări sindicale. Vreau să menționez că federațiile despre care discutăm au un număr de peste 300.000 de membri. Luni, 28 martie, a avut loc o nouă rundă de discuții între Federația Sanitas și ministrul Sănătății. Așteptăm în scurt timp fapte, nu vorbe”, a declarat Valentin Popa, liderul CNSLR-Frăția Gorj.
CNSLR-Frăția solicită ca la întâlnire să participe, pe lângă primul ministru, și reprezentați ai ministerelor Muncii și Finanțelor, având în vedere că principalul punct de discuție vizează clarificarea aspectelor legate de Proiectul Legii salarizării, care a fost blocat de Guvern, precum și discrepanțele din sistemul actual de salarizare. Federațiile sindicale din sectorul bugetar din CNSLR-Frăția așteaptă răspunsul membrilor Executivului până joi, 31 martie 2016. După această dată, organizațiile sindicale vor stabili, de comun acord, direcțiile de acțiune și eventualele proteste.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here