Fata directorului de la CNTV, singura medie de 10 din Gorj

126

fata carageaCu toate că rezultatele examenului de bacalaureat de anul acesta au fost dezastruoase, au fost şi elevi care s-au făcut remarcaţi. Fiica directorului de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Iulia Taşcău a reuşit să obţină 10 la toate probele scrise pe care le-a susţinut, tânăra fiind singura din judeţ care a reuşit să ia 10 pe linie. Şi fiul comandantului Caragea a reuşit să obţină o notă destul de mare.

tascauChiar dacă puţini dintre absolvenţii din Gorj care au susţinut examenul de bacalaureat în acest an, au reuşit să ia notă de trecere, au fost şi elevi „de oameni cu bani”, cum i-au clasificat colegii, care au reuşit să obţină note mari la examen. Printre aceştia se află şi fiica lui Dorin Taşcău, directorul de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Iulia Taşcău, care a terminat anul acesta la liceul pe care îl conduce tatăl său, la profilul filologie, a reuşit să se facă remarcată. Absolventa din Târgu-Jiu, care de altfel a terminat şi clasa a XII-a cu media generală 10, a reuşit să-şi facă mândri părinţii şi la examenul de bacalaureat. Iulia a obţinut nota maximă la fiecare materie la care a avut de susţinut examen, dovedind astfel că ştie limba română, istorie şi geografie la perfecţie. De altfel, Iulia este singura absolventă din Gorj care a reuşit să obţină 10 la toate probele scrise. Şi la competenţe, fiica directorului de la CNTV a fost notată cu experimentat. Notele Iulie nu au fost văzute cu ochi buni de către colegi care au spus că: ”se ştie de ce a luat notele astea. Mă aşteptam să ia note mari, dar nici chiar atât. Dacă nu era tatăl ei director, nu avea ea notele astea”, au spus unii dintre colegii Iulie, probabil invidioşi pe succesul tinerei. Dorin Taşcău a declarat că este foarte mândru de fiica sa, ea urmând să dea la Drept, în Târgu-Jiu.„Iulia a terminat anul acesta cu media generală 10, este şefă de promoţie. Îşi doreşte să meargă la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, la Drept. Şi sunt sigur că va reuşi”, a declarat plin de încântare tatăl Iuliei.

Fiul comandantului Caragea, puţin peste 9

tascau 2Printre absolvenţii de clasa a XII-a din acest an, se numără şi Ionuţ Caragea, fiul şefului Poliţiei Gorj, Viorel Caragea. Ionuţ a susţinut zilele acestea examenul de bacalaureat, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” acolo unde a terminat în acest an la profilul matematică-informatică. Fiul lui Caragea a promovat examenul de bacalaureat cu media finală 9.15. Nota cea mai mică pe care a obţinut-o Ionuţ a fost la limba română, unde a promovat cu 8.45. La informatică, absolventul a reuşit să ia cea mai mare notă, acesta fiind notat cu 9.80. Nici la matematică, Caragea junior nu a fost mai prejos, tânărul reuşind să obţină nota 9.20. La fel ca fiica directorului Taşcău, Ionuţ Caragea a fost notat cu experimentat la toate probele de competenţe. Fiul şefului Poliţiei Gorj vrea să se înscrie la Facultatea de Mecanică din Craiova, la specializarea Autovehicule Rutiere. Ionuţ nu vrea să calce pe urmele tatălui său, în ceea ce priveşte meseria de poliţist. „Vreau să dau la Autovehicule, în Craiova, nu vreau să-l urmez pe tatăl meu, pentru că nu-mi place viaţa de poliţist”, a spus fiului lui Viorel Caragea. Rămâne de văzut dacă tânărul va depune contestaţie.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here