Fasole cu cârnaţi şi vin, pentru târgujieni de 1 Decembrie

127

masa 1După încheierea festivităţilor din Piaţa Prefecturii, dedicate Zilei Naţionale a României, Primăria Târgu-Jiu a invitat cetăţenii la restaurantul unui hotel, spre a continua tradiţia din anii trecuţi prin oferirea unei mese care a cuprins fasole şi cârnaţi, precum şi a unui pahar de vin fiert.

Şi la masa tradiţională organizată de conducerea Primăriei Târgu-Jiu, târgujienii au venit cu sutele, fie bătrâni, fie tineri, fie copii. Aceştia au venit şi în anii trecuţi la masa organizată de autorităţile municipale şi sunt mulţumiţi că Primăria se gândeşte la astfel de acţiuni şi că nu uită să-şi sărbătorească târgujienii. Toţi cei prezenţi pentru a servi tradiţionalul meniu au lăsat deoparte ruşinea şi chiar au cerut o porţie dublă de mâncare sau mai multe pahare cu vin, care le-au fost oferite numaidecât de gazde. “Am pregătit circa 1.600 de porţii de mâncare de fasole cu cârnaţi şi am fiert 350-400 de litri de vin. Şi în anii trecuţi, oamenii s-au ospătat aşa cum trebuie şi nu au existat probleme. Pentru această masă s-au alocat de la bugetul local circa 20.000 de lei, sumă aproape egală cu cea cheltuită şi anul trecut”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţia Socială Târgu-Jiu.

35.000 lei a costat Ziua Naţională

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Jiu au aprobat la începutul săptămânii, în cadrul şedinţei lunare, alocarea sumei de 35.000 de lei pentru organizarea programului ce a avut loc ieri, cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Suma a fost cheltuită pentru organizarea mesei festive tradiţionale, precum şi pentru suportarea cheltuielilor ocazionate de participarea celor trei grupuri de pensionari la manifestările de la Alba Iulia. Aceştia din urmă au plecat la Alba Iulia în număr de 160, împărţiţi în trei autocare. De asemenea, pensionarilor li s-a acordat şi un pachet cu alimente pentru masa de prânz şi cea de seară. Costul unui pachet este de 50 de lei, iar costurile cu transportul spre Alba Iulia şi retur s-au ridicat la 7.000 de lei. De asemenea, preţul tradiţionalei mese formată din fasole cu cârnaţi, murături şi vin fiert, la care s-au ospătat aproape 1.600 de târgujieni, a fost de circa 20.000 de lei, bani suportaţi din bugetul local.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here