Fascinanta Şirineasa! Vasilică, schimbat cu Dulca

334

În Valea Jiului se întâmplă lucruri ciudate. Liderul seriei C4 din Liga a 3-a, ACS Şirineasa, “a scăpat” până la urmă de antrenorul Dan Vasilică. Se pare că actuala conducere a clubului şi tehnicianul gorjean nu au fost nicicând pe aceeaşi lungime de undă, iar frământările din iarnă s-au concretizat, în cele din urmă, cu plecarea strategului gorjean. În locul său, omul de afaceri Nicolae Sarcină a mizat pe antrenorul de la cealaltă formaţie pe care o controlează, Luceafărul Oradea. Este vorba despre Cristi Dulca, care a fost “ademenit” să plece dintr-un eşalon superior. În replică, Dan Vasilică a declarat că anticipase această mişcare, dar jucătorii l-au făcut să se întoarcă la echipă, după ce plecase de bună voie de la Petroşani. Interesant, lui Vasilică i s-a propus chiar o rocadă cu Dulca, dar cel dintâi a refuzat. “Cel mai bine ar fi să întrebaţi conducerea. Ei au decis, pur şi simplu. Mie doar mi s-a comunicat că o să vină Cristi Dulca antrenor, altă explicaţie nu am primit. Mi s-a propus să rămân în cadrul clubului, dar am refuzat. Nu pot să rămân aici decât antrenor principal, pentru că pe funcţia asta am venit. Oricum, mă duc şi secund şi preparator, orice, dar nu aici, pentru că aici am venit ca antrenor. Anticipam că o să se întâmple asta de acum o lună, de aceea mi-am dat şi demisia. Am anticipat, am reacţionat, am mutat primul, dar jucătorii atunci m-au convins să revin. Conducerea a infirmat orice aspect de acest gen şi ne-am liniştit. A fost o propunere în ceea ce priveşte Luceafărul Oradea, dar nu-mi place să ne schimbăm cămaşa. Dacă era alt club, dacă e alt club, mă duc în secunda doi. Nu plec de aici de slab, să mă duc dincolo de bun”, a spus Vasilică pentru “Gorjeanul”. În schimb, Cristi Dulca spune că a îmbrăţişat noul proiect, asta deşi antrena în Liga a 2-a. “Este adevărat, merg la Şirineasa să ajung la promovare. O fac pentru acest proiect, în care cred. Când omul care are încredere în tine îţi cere să-l ajuţi este normal să o faci”, a declarat Dulca, pentru www.liga2.ro. În prezent, Luceafărul Oradea este pe locul 12 în liga secundă, la doar 3 puncte distanţă de locurile care duc în Liga a 3-a. ACS Şirineasa e lider în Seria a 4-a a Ligii 3, având 40 de puncte acumulate în 16 meciuri. A doua clasată, CSM Lugoj, are 35 de puncte.

Confuzia persistă
Microbiştii din Gorj, Valea Jiului şi Oradea încă se întreabă care este planul cel mare al lui Nicolae Sarcină, care controlează ACS Şirineasa şi Luceafărul. S-a speculat că jucătorii ambelor formaţii vor constitui nucleul pe care se va baza noua echipă de la Târgu-Jiu. Pe de altă parte, suporterii din Petroşani sunt convinşi că Şirineasa se va transforma în “Jiul” şi va reînnoda tradiţia fotbalului de performanţă în zonă. Între timp, s-a încercat mutarea Luceafărului la Motru, lucru ce i-a bulversat pe fanii bihoreni.
În orice caz, pentru o privire de ansamblu trebuie să ne uităm la autocarul care i-a transportat pe elevii lui Dan Vasilică la ultimul meci de la Băleşti.
Fosta maşină de la Pandurii a ajuns subiect naţional, pentru că deşi stema principalului club din Gorj încă se mai vede, pe lateral a fost aplicat un autocolant cu “CS Jiul Petroşani 1919”, formaţie care încă nu există.
“ACS Şirineasa e numele clubului doar în hârtiile FRF şi în competiţia Ligii 3. De fapt, echipa şi-a schimbat denumirea cu puţin timp înainte de startul noului sezon în ACS Energeticianul, iar federaţiei nu i s-a transmis acest lucru, fapt care a dus la o mulţime de litigii din partea colegelor de campionat, acestea solicitând excluderea sau pierderea punctelor. Însă, între timp, Nicolae Sarcină a dictat ca echipa să îşi schimbe încă o dată denumirea, din vară, odată cu promovarea în Liga 2, clubul urmând să se numească Jiul Petroşani. Peste un an, gruparea din Valea Jiului împlineşte 100 de ani, iar Sarcină vrea să se mândrească cu faptul că deţine un club cu tradiţie în fotbalul românesc, chiar dacă acesta ar fi, acum, doar o clonă”, a scris prosport.
De amintit că Nicolae Sarcină a declarat că ar investi şi la CSM Reşiţa, asta deşi controlează, prin apropiaţi, două formaţii din fotbalul autohton. Unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din România, Sarcină a sponsorizat şi Pandurii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here