Farmaciştilor gorjeni nu li s-au primit facturile pe iulie

104

farmacie retetePentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate eliberate pe parcursul lunii iulie 2011, farmaciştii gorjeni au încercat să depună facturile, dar nu li s-au primit. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spun însă că nu se pune problema să nu se deconteze facturile.

Pe parcursul lunii iulie toate unităţile farmaceutice din judeţul nostru au eliberat medicamente pe reţete gratuite şi compensate. Spre finalul lunii, mai exact în data de 25 iulie, farmaciştii au fost notificaţi de către reprezentanţii CJAS Gorj că s-au epuizat fondurile pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală. Acum, farmaciştii aşteaptă decontarea facturilor pentru reţetele eliberate în luna iulie, însă susţin că cei de la CJAS nu le-au primit aceste facturi. „Nouă încă nu ne-au primit facturile aferente reţetelor pentru luna iulie. De regulă până pe 10 se depun facturile pe luna anterioară”, a precizat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Gorj.

Facturile vor fi decontate

În aşteptarea rectificării bugetare, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj le dau asigurări farmaciştilor din judeţul nostru că îşi vor primi banii pentru medicamentele eliberate pe reţete cu şi fără contribuţie personală. „Aşteptăm să vină rectificarea. Dar nu se pune problema să nu le decontăm facturile. Trebuie spus că nu s-au terminat de validat toate facturile; mai sunt şi erori şi trebuie verificate cu atenţie şi soluţionate. Nu se pune problema să nu le decontăm”, a precizat Daniel Şurlea, directorul adjunct de la CJAS Gorj. Deocamdată nu se ştie ce sumă va primi judeţul nostru la rectificarea bugetară, dar, directorul adjunct al CJAS Gorj spune că indiferent de cifră, tot vor fi bani pentru următoarele luni. Prin urmare, potrivit aceleiaşi surse, farmaciştii nu trebuie să-şi facă nici un fel de grijă în privinţa decontării facturilor, întrucât îşi vor primi toţi banii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here