Farmaciştii gorjeni eliberează reţete la risc

207

farmacii (3)La aproape o săptămână de la începutul lunii aprilie, farmaciştii gorjeni susţin că încă nu au primit un plafon pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Pe de altă parte, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spun că există plafon şi că îi vor notifica pe farmacişti atunci când plafonul se va epuiza.

Farmaciştii gorjeni se obişnuiseră ca pentru fiecare lună în parte să primească o notificare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) prin care li se comunica bugetul aferent pentru eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate. „Buget nu avem pentru aprilie. Noi dăm medicamentele pe reţete la risc, neavând siguranţa că ele se vor deconta”, a declarat Ileana Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Gorj.

CJAS Gorj susţine că sunt bani

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj infirmă spusele farmaciştilor şi susţin că există plafon, dar că CJAS-ul nu le-a mai transmis farmaciştilor notificare de informare privind sumele, urmând a-i anunţa atunci când se epuizează plafonul. „Nu există aşa ceva! Cum să nu fie bani pentru reţetele gratuite şi compensate? Există plafon, dar nu le-am mai transmis acele informări, însă nici asta nu e o noutate, pentru că nu e prima dată când se întâmplă aşa; înainte le dădeam lunar o informare cu privire la un plafon orientativ, ulterior ei cerând să nu le mai trimitem aceste notificări. Acum le comunicăm când nu mai avem buget, când se epuizează plafonul. Între timp, farmaciştii pot să elibereze fără probleme medicamente pe reţete gratuite şi compensate”, a precizat Daniel Şurlea, Director Executiv – Direcţia Planificare Dezvoltare şi Relaţii cu Furnizorii la CJAS Gorj.

Prin urmare, conform reprezentanţilor CJAS Gorj, farmaciştii sunt îngrijoraţi fără motiv şi ar trebui să nu-şi facă probleme în privinţa decontării reţetelor eliberate în această perioadă. Pe de altă parte, farmaciştii sunt precauţi şi fiecare alege să elibereze medicamente gratuite şi compensate în funcţie de propria capacitate de a-şi gestiona afacerea.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here