Farmaciile primesc banii pe câte două luni

220

Veşti bune pentru farmacişti. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a decis ca începând din luna august pentru medicamentele gratuite şi compensate să se vireze banii pentru două luni într-una. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că sunt bani pentru aceste plăţi.

Zeci de miliarde de lei vechi se direcţionează lunar către unităţile farmaceutice din judeţul nostru pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală. Începând de luna viitoare farmaciile vor primi bani pentru câte două luni, plăţile făcându-se conform unui grafic. „CNAS a înaintat un grafic de plată a câte două luni într-una. Astfel, în august se vor plăti lunile octombrie 2012 şi aprilie 2013, în septembrie plătim noiembrie 2012 şi mai 2013, în octombrie achităm decembrie 2012 şi iunie 2013, în noiembrie dăm banii pentru lunile ianuarie 2013 şi iulie 2013, iar în decembrie plătim februarie 2013 şi august 2013. Aşadar, vom ajunge la o restanţă de 90 de zile”, confirmă Cosma Dumitrescu, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Cât priveşte sumele alocate pentru farmacii, acestea sunt prevăzute şi se ridică la peste 80 de miliarde lei vechi lunar. „În total, valoarea acestor plăţi se ridică la 458 miliarde 362 milioane lei vechi. Lunar către farmacii se virează între 80 şi 88 miliarde lei vechi”, adaugă Dumitrescu.

Se doreşte eliminarea arieratelor
Decizia de a plăti facturile farmaciilor pe câte două luni a fost luată în scopul eliminării arieratelor. „Scopul este acela de a elimina arieratele. Pentru aceste plăţi banii vor veni cu siguranţă. În această lună noi vom plăti pentru luna septembrie 2012, urmând ca din august să trecem la acel grafic”, a menţionat Cosma Dumitrescu, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here