Fără Pigliacelli, Mateiu sau Cosic! Şi totuşi, Craiova a defilat cu Hermannstadt

713

Victor Piţurcă taie-n carne vie la Craiova. Italianul Mirko Pigliacelli, integralist al Universităţii în cele 16 etape din acest campionat, nu a mai prins poarta în meciul cu sibienii, iar Alex Mateiu rămâne în continuare pe tuşă. Sunt doi dintre remarcaţii sezonului trecut în tricoul alb-albastru, dar asta nu înseamnă mare lucru pentru fostul selecţioner. Piţurcă este cunoscut pentru disciplina de fier pe care o impune la formaţiile pregătite, iar unul dintre principiile antrenorului este că echipa este mai importantă decât individualităţile. Sistemului de ,,rotaţie” al managerului Craiovei i-au mai căzut victime Uros Cosic şi Renato Kelic. Chiar şi aşa, Craiova nu a avut probleme cu FC Hermannstadt. Oltenii s-au impus cu 3-0 la debutul pe noul gazon hibrid. Bancu (`39), Cicâldău (`68) şi un autogol al fostului pandur Ousmane Viera (`75) au contribuit la succesul gazdelor, care au urcat peste Astra în clasament. Baiaram şi Niţu au luat locul suspendaţilor Ivan şi Mihăilă, într-o formulă de joc mult schimbată faţă de meciul cu Chindia, unul care l-a dezamăgit profund pe strategul din Bănie.,,Un jucător nu poate să lipsească decât din 3 motive: că e accidentat, că are cartonaşe sau că nu consider eu că trebuie să joace. Pigliacelli nu a jucat, fiindcă eu am considerat că trebuie să apere Popescu. Dacă va apăra bine Popescu, va rămâne titular, dacă nu, urmează Marinescu. Eu vreau să le dau şansa tuturor să apere. Eu nu pot să mă cert cu jucătorii, eu discut cu ei şi iau decizii. Am avut o discuţie cu el, fiindcă s-a supărat foarte rău că nu este titular, el tot timpul vrea să fie titular. E profesionist, trebuie să se pregătească şi să prindă echipa din nou. Dacă nu, e problema lui! E angajat al clubului, e plătit, ia lunar salariu, trebuie să-şi facă meseria. Şi cu asta, basta! Cei care sunt în formă, aceia joacă. Nu introduc eu jucătorii în teren, ei decid, prin ce-mi arată la antrenamente şi în jocuri. Mateiu, Kelic trebuie să lupte să-și găsească locul de titular. Contează foarte mult antrenamentele, cum se pregătesc”, a spus Piţurcă.Revenind la joc, tehnicianul craiovenilor s-a declarat mulţumit de cum au evoluat fotbaliştii săi, dar şi de calitatea noului gazon de pe,,Ion Oblemenco”.
,,La 3-0, normal că mi-a plăcut echipa. Cu echipe de genul ăsta, la Craiova, trebuie să fie diferență de 3-4-5 goluri. Trebuia să avem un meci precis. Voiam să marcăm 3 goluri pentru a-i întrece pe cei de la Astra. Nu s-a rupt nicio brazdă și am înțeles că au fost 38 de litri de precipitații pe metru pătrat. Se va face mult mai bun după ce va crește iarba și îl vom tunde de câteva ori”, a afirmat antrenorul din Bănie.
UNIVERSITATEA CRAIOVA – FC HERMANNSTADT 3-0 (1-0)
U Craiova: Popescu – Măţel, Tiago, Bălaşa, Bancu (90, Vătăjelu) – Qaka, Cicâldău, Zakaric – Bărbuţ (69, Ivanov), Niţu (58, Roman), Baiaram.
Hermannstadt: Novo – Luchin, Viera, Stoica, Opruţ (46, Bușu) – L. Dumitriu, Offenacher, De Castro Taira (68, Rimane) – David Caiado (58, Yazalde), Debeljuh, Buzan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here