Fără învoiri de Paște pentru deținuții din Penitenciarul Târgu-Jiu

1136

Dacă anul trecut de Paște, dar și de Crăciun, conducerea Penitenciarului Târgu- Jiu acorda recompense ce constau în învoiri pentru petrecerea sărbătorilor alături de familie pentru anumiți deținuți, de această dată, aceștia din urmă vor petrece toți Sărbătorile Pascale în cadrul unității de detenție.

Măsura a fost luată ca urmare a pandemiei provocate de noul coronavirus. Reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu spun că nici nu se pune problema acordării unor învoiri ținând cont că există mai multe ordonanțe militare în vigoare care impun distanțarea socială. De asemenea, în acest an au fost scoase din program și activitățile specifice Sărbătorilor Pascale derulate în incinta unității.

Meniu mai bogat
Totuși, cei încarceraţi în unitatea de la Târgu-Jiu vor primi cu ocazia Sărbătorilor Pascale un meniu diversificat cu mai multe calorii. ,,Hrănirea persoanelor private de libertate se realizează conform OMJ nr. 3146/C/2018, care prevede mai multe norme de hrană, specifice diferitelor categorii de persoane private de libertate custodiate de sistemul penitenciar. La nivelul fiecărui penitenciar, persoanele private de libertate sunt alocate la norme de hrană diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase, sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele de hrană diferă între ele prin valoarea calorică şi reţetar, iar meniul este decadal. Astfel, hrana zilnică a persoanelor private de libertate încarcerate în Penitenciarul Târgu-Jiu are o valoare fixă de calorii. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, aceştia primesc ca supliment şi drepturile de hrană prevăzute în ordinul mai sus menţionat, care adaugă un aport de 925 de calorii. Mai precis, în zilele de Paşte, deţinuţii vor beneficia de meniu îmbunătăţit, fiind incluse şi ouă roşii şi cozonac”, a declarat Lavinia Lupu, inspector de penitenciare în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here