Fără inspiraţie! Viitorul a cedat cu Politehnica

718

Viitorul Târgu Jiu nu a mai cunoscut victoria de trei etape, iar pauza, cauzată de cazurile de coronavirus din fotbalul autohton, nu pare să-i fi prins bine formaţiei lui Flavius Stoican. Gazdele au întâlnit o echipă cu pretenţii din liga secundă, dar una care nu a putut alinia formula ideală din cauza unui focar de Covid-19 ce a lovit trupa viola. În aceste condiţii, gorjenii au părut că deţin controlul jocului în prima parte, când i-au înghesuit pe oaspeţi în propria jumătate. Totuşi, dominarea nu s-a concretizat în ocazii foarte mari, singura oportunitate reală de a marca fiind a lui Cristian Oroş (39). Fundaşul central nu a putut relua precis, după un corner, deşi avea toată poarta în faţă. Repriza secundă a început prost pentru Viitorul. Alin Manea a scăpat uşor de marcajul fundaşilor adverşi, şi-a păstrat calmul în faţa lui Bodea, şi a marcat pe lângă portarul gazdelor. Golul i-a anesteziat total pe elevii lui Stoican, care nu au găsit soluţii pentru a desface apărarea timişorenilor. Pe final de meci, centralul confruntării a arătat şi două cartonaşe roşii. Paul Copaci (90+2) a văzut al doilea galben pentru injurii adresate arbitrului, iar Ioan Mera (90+5) pentru trageri de timp. ,,Sunt trist pentru că jocul îmi dădea speranţe. Am dominat, dar nu reuşim să fructificăm situaţiile pe care ni le creăm. Am luat gol dintr-o fază care nu anunţa nimic, apoi jocul a fost mai mult întrerupt. Am jucători tineri şi, în momentele dificile, trebuie să le ridic moralul. S-a văzut că nu i-am avut pe Paraschiv şi Cioiu, doi jucători importanţi. Ambii sunt în izolare, din punct de vedere medical sunt ok”, a declarat Flavius Stoican. ,,Este o victorie fantastică, pentru că în ultimele două săptămâni am suferit enorm. Tot lotul a fost izolat, am avut 13 jucători lipsă pentru acest meci. Îmi felicit jucătorii şi dedicăm acest succes jucătorilor care se află în izolare. Ne dă tărie pentru viitor. Am avut o viteză în minus, dar diferenţa a fost dată de unitatea grupului. Am fost compacţi şi mai inteligenţi”, a spus antrenorul oaspeţilor, Octavian Benga.Pe Viitorul o aşteaptă acum meciul din Cupa României. Formaţia din Târgu-Jiu se deplasează la Dăeşti, miercuri, 21 octombrie.
Viitorul Târgu Jiu – ASU Politehnica Timişoara: 0-1 (0-0)
Viitorul: Rob. Bodea – Ciul (80, Chelariu), Oros, Lixandru, Copaci – Mitrică, Prejmerean (80, Al. Enache), Chiorean (cpt.) (70, Bădăuță), Andr. Dragu – Ludușan (70, Gîrbiță) Pauchici (57, Șerbănescu). Rezerve: D. Rusu – Misarăș, Al. Băican, Trancă. Antrenor: Flavius Stoican
ASU Poli: Hindrich – Şofran, Mera (cpt.), Coadă, Sg. Popovici – Bg. Vasile, S. Iosif (D. Radu 46) – Al. Munteanu, P. Ivanovici, Alin Manea (D. Andrei 56, M. Mircea 90+4) – Axente. Rezerve neutilizate: Fişteag – D. Olariu, Spulber, Gologan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here