Fapte, nu vorbe: O nouă creșă va funcționa la Rovinari din această toamnă

813

Lunar, administrația din orașul Rovinari anunță noi investiții, acestea nefiind doar simple promisiuni, ci toate devin fapte! Cel mai recent exemplu este faptul că din această toamnă, începând cu noul an școlar, la Rovinari va funcționa o nouă unitate de tip creșă pentru micuții ai căror părinți au un loc de muncă și le este imposibil să stea acasă cu copiii. Investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul local.

Anunțul a fost făcut de însuși edilul Robert Filip, care afirmă faptul că noua unitate este una modernă, cu 30 de locuri. Odată cu primirea avizelor de la Direcția de Sănătate Publică și de la Inspectoratul Școlar Județean, părinții vor putea înainta și cererile de înscriere aferente.
,,Începând din această toamnă, în orașul nostru va funcționa încă o creșă. Este vorba despre o unitate cu 30 de locuri ce va veni în sprijinul părinților care au un loc de muncă și nu pot să se îngrijească de cei mici. Fie că lucrează la una dintre fabricile deschise în orașul nostru în ultimii doi ani, la Complexul Energetic Oltenia, sau oriunde altundeva, părinții pot fi siguri că își lasă copiii pe mâini sigure și în cele mai bune condiții. Noua creșă a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, iar costurile, doar în ceea ce privește compartimentarea, modernizarea interioară sau exterioară, s-au ridicat la valoarea de 431.704 lei fără TVA.
A fost achiziționat mobilierul, pătuțuri, dulăpioare, măsuțe și scăunele pentru studiu, joacă și servirea mesei, iar grupurile sanitare au fost realizate în așa fel încât să poată fi utilizate de cei mici în cele mai mari condiții de siguranță. Urmează să fie dotată bucătăria, să fie achiziționate televizoare, alte dispozitive electronice sau obiecte necesare desfășurării unui proces educațional de calitate, activitate care să răspundă tuturor standardelor actuale. De asemenea, urmează să primim avizele necesare din partea DSP și IȘJ, pentru ca mai apoi să fie primite cererile de înscriere la această creșă. Trebuie amintit faptul că, noul stabiliment se află pe locul fostei cantine sociale, cantină ce consuma de la bugetul local aproximativ 900 de mii de lei anual. Asta nu înseamnă că cei care beneficiau de hrană de la această cantină au fost lăsați de izbeliște. Unii au reușit să își găsească un loc de muncă, alții au renunțat să se mai înscrie pe lista beneficiarilor, sau pur și simplu nu au mai îndeplinit condițiile pentru a primi hrană caldă din partea primăriei. Serviciile cantinei sociale au fost înlocuite cu un alt program, ,,Masa pe roți”, program ce vine în sprijinul celor fără posibilități. Primăria Rovinari este alături de cei mai mici dintre rovinăreni. Prin ei, comunitatea noastră are viitor”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here