Fanfaronul vrea să convingă lumea că în el zace statul şi stabilitatea

359

Nu poate fi numit patriot cel care n-a învăţat a fi util obştei şi binefăcător pentru mulţi. Am convingerea fermă că guguştiucul aşezat în jilţul de preşedinte al României n-a auzit în viaţa lui de marele cărturar-iluminist francez D.Diderot care atenţiona: ”Omul cel mai fericit este acela care face fericirea mai multora.”

Fariseul troglodit, Traian Băsescu atacă şi practică ura din orgoliu şi vanitate, din dorinţa scelerată de a arunca poporul român în hăul durerii şi ascultării neghioabe ”Patriotismul” acestui vaporean smintit este structurat pe atac şi vrajbă, pe adversităţi grobiene şi flecăreală nechibzuită, pe egocentrism şi tiranie, pe apucături frivole şi închipuiri de om bolnav mintal! Neghiobul, marinar, confundă România cu satisfacearea propriilor orgolii, cu trufia şi aroganţa cel definesc, cu înrobirea românilor şi transformarea ţării lor în colonie. Traian Băsescu, în goana lui după gheşefturi, nu simte că poporul român are nevoie de existenţă socio-economică durabilă, de cultură, şcoli şi spitale, de agricultură performantă, de instrucţie şi educaţie, de demnitate şi onoare, suveranitate şi neatârnare, fără încorsetări din afară ce ne subordonează ruşinii şi nevoilor insurmontabile de renaştere întru progres, bunăstare şi civilizaţie, prestigiu şi bună reputaţie. E nevoie să împlinim imperativul categoric şi testamentar lăsat posterităţii de Gh.Magheru: ”Nu fiţi răi şi nerecunoscători către muma noastră patrie; întindeţi-i o mână de scăpare, căci cel ce nu cunoaşte pe muma-sa şi se depărtează de la sânul ei, acela nenorocit va fi şi chinuit va fi sufletul lui.”
Dorind să fie linişte şi înţelegere USL s-a bâlbâit, acţionând cu unităţi de măsură temperate şi înţelepte, ajustate suveranităţii şi independenţei, în chestiunea referendumului, iar slăbiciunea i-a fost exploatată samavolnic la prima ieşire publică a lui Zeus-BĂSE, la întâlnirea cu personalul diplomatic al româniei. Viaţa aduce dovezi infailibile că Băsescu este un individ prin excelenţă mitocan, agresiv şi lipsit de orice considerente morale. De această dată, trebuie remarcată, totuşi, nu doar agresivitatea sa impardonabilă la adresa guvernării USL, ci şi aplombul neruşinat, siguranţa de sine, schizoidă, cu care a dorit să arate nu numai că e stăpân pe situaţie, ci, mai mult, că, şi în continuare, va fi şi mai stăpân-cel puţin în privinţa politicii externe a României. Grăitor şi de neîngăduit este faptul că şi-a permis să ameninţe, ca un dictator veritabil, ministrul de Externe că, la cel mai mic semn de insubordonare, îi va anula capacitatea de a lucra cu reprezentanţele noastre externe, întrucât îşi va instala un sistem personal de comunicare cu ambasadele şi consulatele. Sceleratul vaporean pledează pentru dualitatea mesajelor şi noncoerenţa poziţiilor transmise de la Bucureşti către partenerii europeni – ceea ce stinghereşte România în a-şi atinge obiectivele şi interesul naţional.
Este superfluă comentarea lungului şi prolixului discurs al guvernatorului Băsescu la întâlnirea cu personalul diplomatic român, discurs, fără noimă, în care, ridicolul marinar, a abordat o mulţime de teme politice…interne, pe care, ineptul, nu le pricepe. De fapt, la o analiză mai scrupuloasă se poate concluziona că, exact acestea au constituit substanţa expozeului său anost de 80 de minute. Hainul dictator a subliniat de mai multe ori că instituţiile statului nu s-au lăsat subordonate actualului guvern, că, de fapt, întreaga putere îi aparţine în continuare, că el însuşi, despotul puşcăriabil, reprezintă statul, stabilitatea.
Ca întotdeauna, mărginitul şi făţarnicul guvernator evită argumentaţiile logice şi evidenţa, fie ea şi carteziană, mizând pe faptul că va fi crezut ca atare de cei care ”gândesc” logic mai puţin decât el şi-i ocotesc tronul de pe care a sărăcit poporul şi a distrus România. Se bâzâie că USL a dat o lovitură de stat, a declanşat un puci pentru răsturnarea regimului politic băsist şi a ordinii statale adecvate răului şi urâtului, frivolităţii şi hoţiei. Poate oricine să vadă că instituţiile statului au rămas, băţoase şi inflexibile, la locul lor. Mai mult, au salvat statul, asigurând reîntoarcerea tiranului la Cotroceni şi o nuntă lui EBA de pomină, care seamănă cu adunarea mafioţilor, ori Congresul partidului la care au venit pedeleii de la filialele din toată ţara cu cotizaţia în plic. Lumea arde-n foc şi vaporeanul neruşinat numără euroii greblaţi la nunta ”succesurilor”. Desigur, Zeus-BĂSE n-a ciripit o vorbişoară despre cele 7,5 milioane de votanţi care i-au cerut demiterea: voturile acestora n-au avut nicio valoare pentru Monica Macovei, Cristi Preda, Angela Merkel, Barroso ori ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Glittenstein, întrucât şi-au impus voinţa anumite instituţii ale statului pe care Traian Băsescu le pune pe tapet fără cea mai elementară jenă. Care anume? Evident cele iubite de pârdalnicul marinar şi pe care a reuşit să le controleze prin oamenii care-i sunt supuşi sau i-a putut cumpăra ori şantaja: exact instituţiile de constrângere, forţare şi intimidare. Adică Internele, Procuratura, serviciile de spionaj intern, CSIM şi CCR, acelea pe care Traian Băsescu le-a transformat într-un fel de poliţie politică, capabile să mistifice jalnica realitate!
De ce era nevoie să transmită Zeus-BĂSE aceste neghiobii ale sale diplomaţilor români, cu recomandarea imperativă de a le explica străinătăţii?! Eu am convingerea că flaşnetele Monica Macovei şi Cristi Preda pot fi alipite diplomaţilor obedienţi şi mincinoşi. În fond, evitând să recunoască adevărul că majoritatea covârşitoare a votanţilor îl vor demis şi bâzâind ca musca-ţeţe, afirmă că instituţiile statului au avut grijă, adică au fost supravegheate de el, scrântitul vaporean a dorit ca ambasadorii – prin repetarea acestor inepţii – să înlăture învinuirile aduse ”străinătăţii” – mai cu seamă Germaniei şi SUA, dar şi Partidului Popular European, care în ultimul timp dictează la Bruxelles, în Uniunea Europeană – acuzaţii ticluite astfel încât au intervenit prin presiuni primitive şi mitocăneşti în politica internă a României. Aceşti jupâni calcă în picioare, ajutaţi de Traian Băsescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Vasile Blaga şi toată camarila, valori precum patrie şi patriotism, suveranitate, independenţă, libertate naţională, constituţionalitate, ei ne vor vasali şi dependenţi de înaltele porţi. Am convingerea că astfel de argumente mincinoase şi ostile românilor vor avea efect benefic asupra electoratului român. Sunt semne irefutabile care creionează o creştere a euroscepticismului în România, ţară despre care se credea că se închină la UE şi SUA ca la icoanele tămăduitoare.
Ce se va petrece în perspectivă? Cei care au criticat USL-încă înainte de referendum – pentru că s-ar fi grăbit cu procedurile de suspendare şi demitere – au avut dreptate. Nu în sensul că ar fi trebuit amânate până la sau până după alegerile parlamentare – ci pentru că nu le-a pregătit bine; pentru că n-a estimat corect interesele economice şi politice ale unor centre de putere străine, garantate, mai mult sau mai puţin inteligibil de pupincuristul Traian Băsescu; pentru că n-a înţeles valoarea şi rostul banilor de care a dispus Institutul Cultural Român, condus de ridicolul H-R. Patapievici, pentru propagandă în favoarea ignorantului şi incultului BĂSELU; pentru că n-a comunicat suficient de sistematic şi clar, convingător şi punctual, nici măcar cu propriile grupări politice (socialiştii şi liberalii), pentru a-i ajuta să înţeleagă tirania ce s-a căţărat pe umerii poporului român.
USL a avut, totuşi, dreptate în esenţă: dezaxatul BĂSE trebuia debarcat fără zăbavă, înainte de a-şi consolida şi mai straşnic puterea şi a submina ori estompa iniţiativele Guvernului Ponta, dedicate românilor şi dezvoltării patriei lor.
Prin urmare: ce se va petrece în continuare? Glosele despre posibila ”coabitare” a dezechilibratului guvernator cu Guvernul USL au fost fie iluzii, expresia unei dorinţe, fie intoxicări abile folosite de coterie băsesciană. Cu guvernatorul Masă Verde nu se poate coabita. Discursurile lui sunt dovada peremptorie că individul este pregătit pentru un război de uzură, în care el va avea permanent iniţiativa. Mare şarlatan este guvernatorul României.
Prof. Univ. Dr. Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here