Familia Popovici şi-a luat rămas bun de la Alexandru – Şi-au condus fiul pe ultimul drum

667

inormantareAlexandru Popovici, tânărul de 19 ani care şi-a pus capăt zilelor miercuri după-amiază din cauza unei decepţii în dragoste, a fost condus pe ultimul drum sâmbătă.

Băiatul a fost înmormântat în satul Sterpoaia, unde a crescut, la căpătâiul său plângând familia şi prietenii. Nici profesoara pe care a iubit-o şi nici restul cadrelor didactice nu au participat la ceremonial.

O viaţă curmată nici măcar la jumătate, un suflet care s-a jertfit pe altarul iubirii, un tânăr care nu a crezut că va mai putea iubi vreodată… aşa poate fi descris Alexandru Popovici. Deşi avea doar 19 ani, băiatul a decis că viaţa nu îi mai poate oferi nimic şi a ales să întoarcă spatele familiei şi prietenilor care sâmbătă îl plângeau cu lacrimi amare. Băiatul s-a sinucis în numele iubirii pe care o purta profesoarei de limba şi literatura română, profesoară cu care a şi avut o relaţie de scurtă durată.
Fosta iubită nu i-a plâns la căpătâi
Sfâşiaţi de durere, părinţii şi-au dus fiul la groapă, un lucru nefiresc care nu se încadrează în ordinea în care se consumă viaţa. Însă tânguirile şi rugăminţile nu au mai avut niciun rost, Alexandru nu se mai întoarce. La înmormântare au participat rudele, prietenii şi vecinii însă Ramona Mischie, profesoara care, timp de câteva luni, i-a fost iubită, nu a venit. Cu o zi în urmă sora lui Alexandru spunea că dacă aceasta a ţinut vreun pic la el, ar trebui să participe la funeralii, cu atât mai mult cu cât băiatul i-a cerut acest lucru prin biletul pe care l-a lăsat pe computerul personal.
Variantele prietenilor contrazic spusele profesoarei
Prietenii lui Alex au început să vorbească, susţinând o cu totul altă variată decât cea a Ramonei Mischie. Ei susţin că Alexandru Popovici ar fi recunoscut în diferite ocazii că a întreţinut relaţii sexuale cu profesoara de limba şi literatura română. : „Eu ştiu că Alex a avut şi relaţii sexuale cu profesoara. Îmi spunea să nu-l subestimez, pentru că el are o relaţie cu o profesoară şi că nu se mai poate uita la fete de vârsta lui”, susţine Răzvan Paicu, foarte bun prieten cu Alex. Aceeaşi variantă a fost relatată mai multor tineri şi de către o altă elevă în clasa a XI-a care povestea că Alex i-ar fi povestit în detaliu despre relaţia lui cu tânăra profesoară. Ultima persoană cu care Alex a stat de vorbă înainte de a recurge la gestul sinucigaş a fost Răzvan. „L-am chemat pe la mine , dar mi-a spus că nu poate să vină pentru că nu se simte bine. Apoi am auzit că s-a sinucis“, povesteşte Răzvan.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here