Falsificatorii şi evazioniştii, vânaţi de poliţişti

322

catuse[1]A falsificat mai multe poliţe RCA după care le-a declarat pierdute, la un birou notarial. Este cazul unui agent de asigurări, Cristian U., care acum este cercetat pentru înşelăciune, delapidare şi fals în declaraţii.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, a fost stabilit faptul că suspectul a scos din „mica lui afacere” nu mai puţin de 25 mii lei, anume valoarea poliţelor falsificate. „Din probatoriul administrat de poliţişti s-a stabilit faptul că suspectul, în calitate de agent asigurări, a falsificat mai multe poliţe RCA, după care le-a declarat pierdute, la un birou notarial. Ulterior, suspectul şi-a însuşit suma de 25.000 lei, reprezentând valoarea poliţelor falsificate. Poliţiştii au înaintat dosarul penal, unităţii de parchet competente, cu propuneri legale”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Astfel, după ce poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au finalizat cercetările în dosarul penal privind pe Cristian U., cercetat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, delapidare şi fals în declaraţii, acesta a fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Administrator de societate comercială – evazionist

Cristian U. nu este singurul care a picat în mâna oamenilor legii, un alt bărbat, Silviu C., fiind, de asemenea, cercetat pentru evaziune fiscală. Se pare că acesta, fiind administrator la o societate comercială, de-a lungul anului 2009 a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive, banii „cheltuiţi” băgându-i, de fapt, în buzunar. Este vorba despre un prejudiciu adus statului în valoare de peste 25 mii lei. În prezent, oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acuzatului.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here