Falimentul UEF, egal apartament în București! Nevasta și fratele lui Ilie Petrescu, plasați la UMC Lupoaia

340

Candidatul PSRo, Ilie Petrescu, la fotoliul de primar de municipiu, care se visează acum și director adjunct al mineritului din Motru, negociindu-și la sânge cu PSD avansarea profesională din postul de inginer al UMC Jilț Nord, a avut grijă nu numai să falimenteze UEF-ul, ci să își plaseze membrii familiei în posturi călduțe la unitățile din oraș. Astfel, nevasta fostă disponibilizată cu salarii compensatorii a politicianului nu numai că a fost reangajată în minerit, ci a fost promovată anul acesta și șefă a Biroului Administrativ al UMC Lupoaia, unitate pe care, culmea, soțul Petrescu aspiră să o conducă din postura de director. În aceeași unitate minieră, Petrescu și-a angajat și fratele, Dan, care prestează ca lăcătuș mecanic, deși spun salariații, taie frunze la câini toată ziua pe un salariu de cel puțin 2000 de lei.

uef-motru-480x300Ilie Petrescu a făcut ravagii pe unde a trecut, falimentând UEF-ul și trimițând numeroși angajați acasă, totul pe baza unei candidaturi fericite la Primăria Motru, și a negocierilor pentru formarea unei majorități cu PSD-ul. În mandatul trecut de consilier, Petrescu a bifat nu numai funcția de director al UEF, ci și cea de membru în Adunarea Generală a Acționarilor la Direcția Publică Motru. Cu trei servicii la activ, cea de consilier, în urma căreia a încasat, numai anul trecut, suma de 6.852 de lei, cea de membru în AGA, în urma căreia a luat alți 4.480 de lei și cea de director al UEF Motru de unde a încasat 71.067 de lei, dar și urmare a salariului nevestei de șef Serviciu Administrativ al UMC Lupoaia, de 44.800 de lei, politicianul, simplu consilier local la acea vreme, a reușit să-și achiziționeze, anul trecut, și un apartament de 60 de mp, în București.
Acum, Petrescu, pe metoda deja patentată, a tras sforile la PSD pentru formarea noii majorități în CL Motru. Petrescu s-a cerut mai aproape de casă, adică să fie mutat cu serviciul la Motru, dar nu ca simplu inginer, ci ca director adjunct la sucursala minieră din localitate. Dacă sucursala nu se va mai realiza, cum a anunțat recent ministrul Energiei, Petrescu va rămâne cu buza umflată.

d petrescu 1 d petrescu 2Fie postul lui Dafinoiu, fie al lui Dobrițan
Văzându-se pe cai mari, deși știe că și-a adus, pe aceleași metode, consoarta și fratele la UMC Lupoaia, Petrescu a ridicat pretenții să fie promovat director al acestei cariere, conduse de Gheorghe Dobrițan. Acesta a fost de fapt a doua variantă, deoarece Petrescu a vrut chiar funcția de director al Sucursalei Motru, în fruntea căruia a fost plasat Mihai Dafinoiu. Funcțiile în cauză nu sunt singurele enumerate de Petrescu la negocierile avute în Motru, deși conducerea partidului său de la Gorj, anunțase deja că PSRo face majoritate cu PSD în localitate. Petrescu și-a mai cerut postul în AGA, dar și alte beneficii pentru el, familie și apropiați.

Nu-l vor pe Petrescu!
Întrebat dacă știe situația familiei Petrescu de la UMC Lupoaia, liderul de sindicat Nicu Bunoaica a confirmat prezența în cadrul unității atât a consoartei fostului senator, cât și a fratelui acestuia, adus în unitate de pe vremea fostei conduceri a carierei.
“Salariații nu trebuie conduși de acești așa-ziși baroni politici care se văd deja în fruntea UMC Lupoaia, fiind deja acceptați de cameleonii sindicali, mai puțin interesați de viitorul unității miniere. Prezența lui Ilie Petrescu în fruntea carierei, discutată de salariați, îi îngrijorează pe toți, deoarece angajații știu unde a ajuns UEF sub conducerea respectivului. O astfel de promovare ar fi nocivă pentru unitatea care are deja suficiente probleme, numeroase lipsuri și nu ar fi necesară și o criză administrativă la vârful carierei”, a declarat Bunoaica.

d petrescu 3 d petrescu 4Familia Petrescu trebuie să-și plătească cumva datoriile
Potrivit declarației de avere, publicată în aprilie 2016, o dată cu candidatura sa la Primăria Motru, familia Petrescu a făcut trei credite, la trei bănci, în perioada 2015-2016. Soții Petrescu au de rambusat astfel 2 miliarde de lei vechi unităților bancare, bani care se regăsesc în achiziționarea imobilului din Capitală, a casei de la Florești și a campaniei electorale tocmai finalizate.
Reamintim că, Petrescu a ocupat locul al treilea în clasamentul candidaților intrați în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Motru. PSRo-ul lui Petrescu a obținut trei mandate de consilieri locali, care i-au permis acestuia să își joace încă o dată cartea politică în municipiu. Petrescu este președintele PSRo Motru și vicepreședinte al PSRo Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here