Falimentul Pandurilor se judecă și în 2019

112

E cât se poate de cert, Pandurii a scăpat pentru anul acesta de emoțiile falimentului, un nou termen în dosarul respectiv fiind stabilit de Tribunalul Gorj pentru ianuarie 2019.
Magistrații au acordat un termen mai lung pentru a judeca solicitarea de faliment pentru că sunt încă în așteptarea unei sentințe definitive, în dosarul în care clubul le-a cerut acționarilor să plătească peste 2 milioane de euro, drept cotizații neachitate în anii trecuți. Instanța a dat deja o sentință în acest sens, dar verdictul nu este definitiv, fiind contestat de către cei vizați. Ca urmare, procesul se va muta de acum încolo spre Curtea de Apel Craiova care, la rândul său, va mai avea nevoie de cel puțin câteva săptămâni pentru a decide dacă menține sau nu verdictul de la Târgu-Jiu prin care acționarii sunt obligați la plata milioanelor de euro.
De abia după ce procesul respectiv se încheie cu o sentință definitivă se poate lua în discuție, din nou, cererea de faliment, iar în cazul în care acționarii vor trebui în cele din urmă să facă rost de bani ca să își achite restanțele e clar că cererea de faliment rămâne fără obiect.
Până atunci mai este însă cale lungă, la dosar fiind depus ieri și un raport al unui expert contabil, care a analizat planul de reorganizare a clubului.
Expertul este de părere că planul este legal și viabil și poate ajuta echipa să scape de faliment, fiind în beneficiul creditorilor și, ca urmare, perspectiva unei decizii de intrare în faliment a Pandurilor, pare din, nou îndepărtată, suporterii având timp până atunci să se bucure din nou de meciurile frumoase pe care echipa a început să le facă în această toamnă pe terenul propriu de la Târgu-Jiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here