Falimentul Pandurilor, pe rolul Instanţei!

462

Tribunalul Gorj va judeca, astăzi, cererea de intrare în faliment a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, solicitată de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu. Preşedintele USMO, Marin Condescu, a afirmat că Adunarea Creditorilor nu a cerut falimentul formaţiei fanion a Gorjului, iar judecătorul nu poate aproba demersul. De altfel, administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte potenţialul pe care încă îl are clubul. “Eu o să mă duc în faţa judecătorului sindic şi o să-i spun care sunt perspectivele, câţi bani mai am de încasat, ce presupune vânzarea de active care ne-ar asigura continuarea activităţii. Acţionarii nu zic nimic, deşi am avut acele întâlniri cu dumnealor. Doar Artego a virat 10.000 de lei, de la începutul anului. Am asigurat cheltuielile unui meci de acasă. Probabil se va amâna pronunţarea şi va exista un nou termen”, a spus Marin Golea. În ciuda optimismului conducerii, autorităţile locale şi judeţene evită să vorbească despre un sprijin “real” în ceea ce priveşte clubul. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spune că sportul va continua la Târgu-Jiu. “Așa cum ne-am implicat în zona de handbal, cum o să ne implicăm în zona de baschet, cu siguranță, activitatea sportivă la nivelul municipiului Târgu-Jiu și județului Gorj va continua, având în vedere și modificările legislative care vor intra în vigoare efectiv începând cu bugetul anului 2018. Noi am discutat încă de acum trei săptămâni – o lună să ne pregătim în ceea ce privește, în primul rând, activitatea Centrului de copii și juniori. Am stabilit un mod de lucru și, cu siguranță, activitatea Centrului va continua”, a spus şeful CJ. O declaraţie interesantă a dat primarul municipiului, Marcel Romanescu. Edilul s-a declarat convins că Pandurii, ca entitate, va dăinui, alimentând şi mai mult speculaţiile în ceea ce priveşte mutarea unei noi echipe pe Municipal. “Nu ştim ce se va întâmpla. Aşteptăm o decizie. Eu sper să nu fie decizia pe care foarte mulţi o văd realizată. Pe de altă parte, eu cred că clubul Pandurii va exista ca entitate. Ne uităm şi la Rapid. A trecut printr-un astfel de proces, a luat-o de la capăt, sub o altă formă, şi sunt sigur că va ajunge acolo unde a fost. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Pandurii. Nu este un capăt de ţară. Şi alte cluburi mari din ţară au fost în astfel de situaţii”, a declarat Romanescu.
Principalul creditor de la Pandurii, Marin Condescu, susţine, în continuare, că echipa va câştiga un proces important cu FRF, va avea parte de o despăgubire consistentă, şi va fi repusă în drepturi în Liga 1. “Nu este uşor, dar pandurii vor fi, în urma acestui proces, garantat, mai bogaţi cu 1,5 milioane euro, şi în prima divizie începând cu anul viitor. Din păcate, inconştienţa, prostia sau interesele unora nu văd aceste potenţiale venituri ale clubului”, a fost replica tăioasă a fostului conducător de club.

1 COMENTARIU

  1. Daca nu sinteti in stare sa dati un salariu de 1000 de lei adica 10 mil cum vreti sa mai mergeti mai departe ???? Rusine Condescu Rusine Golea ati mintit de cind ati venit la echipa Plecati nu mai mintiti lumea e faliment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here