Facultatea de Inginerie, gazda Erasmus Online Open Doors

329

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat evenimentul Erasmus Online Open Doors alături de alte universităţi din ţară, în coordonarea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP Bucureşti – agenţia naţională care gestionează programul Erasmus+ în România). Evenimentul desfăşurat la nivel naţional a avut loc, în cadrul UCB Târgu-Jiu, joi, 27 noiembrie 2014, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul A016 al Facultăţii de Inginerie.

La Erasmus Online Open Doors, studenţii participanţi au avut ocazia de a pune întrebări referitoare la mobilităţile Erasmus+ pentru studenţi direct reprezentanţilor ANPCDEFP, în cadrul webinarului Erasmus+ pas cu pas pentru studenţi. Evenimentul a continuat cu prezentarea oportunităţilor Erasmus+ în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. „Totodată, studenţii Universităţii care au beneficiat de o mobilitate Erasmus au putut să-şi împărtăşească experienţa în cadrul Erasmus Online Cafe: Experienţa mea ca student Erasmus român în altă ţară, iar studenţii străini sosiţi la UCB Târgu-Jiu au povestit în cadrul Erasmus Online Cafe: Experienţa mea ca student Erasmus străin în Romania. Toate acestea s-au desfăşurat utilizând reţeaua de socializare Facebook: (https://www.facebook.com/events/359590114204920/)”, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport pentru perioada 2014-2020. Biroul de Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a depus aplicaţia şi a reuşit să  obţină noua Cartă Erasmus pentru 2014/2020. Drept urmare, studenţii UCB Târgu-Jiu au şansa de a studia sau a efectua practica studenţească în cadrul universităţilor partenere din străinătate.

Studenţi UCB trimişi în străinătate
Primii studenţi care desfăşoară mobilităţi de studii în cadrul noului Program Erasmus+ sunt 12 studenţi ai Facultăţii de Inginerie, ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi ai Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative.
Astfel, cei 12 studenţi studiază pentru semestrul I al anului universitar 2014/2015 în Spania, la Universitatea A Coruna (2 studente de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative), în Portugalia la Universitatea din Minho (1 studentă de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor), în Polonia la Universitatea din Opole (2 studenţi de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative şi 1 student de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor) şi în Turcia la Universitatea Fatih din Istanbul (4 studenţi de la Facultatea de Inginerie şi 2 de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor).
Totodată, 3 studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale sunt în curs de desfăşurare a unor mobilităţi Erasmus+ de practică în Grecia şi Turcia.
Pentru semestrul al II-lea anului universitar 2014-2015, UCB Târgu-Jiu pune la dispoziţia studenţilor 13 mobilităţi Erasmus+ de studii şi 2 mobilităţi Erasmus+ de practică.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here