Facturile uriașe la curent închid cinematografele de la Târgu Jiu, Craiova, Slatina

2001

Conducerea cinematografului Patria din Craiova a hotărât să-și suspende activitatea pentru a scăpa de plata facturilor la căldură și curent. Angajații vor trece în șomaj tehnic, anunță Adevărul.ro.

„Începând cu data de 23 ianuarie 2023 activitatea Cinema Patria Craiova va fi suspendată temporar!“. Acesta este anunțul făcut ce conducerea singurului cinematograf care mai funcționa în Craiova.

„Nu putem face față facturilor. Costul ridicat al utilităților (energie electrica, gaze naturale) coroborat cu nivelul scăzut al încasărilor a stat la baza acestei decizii. Încă nu ne-a venit factura la gaze pe decembrie, dar cu siguranță va fi mai mare de 10.000 de lei pentru că am înregistrat un consum de peste 3200 mc. Plus factura la curent care, la fel, urmează să vină“, a declarat Mihai Băluță, directorul cinematografului Patria din Craiova.

Cei 6 angajați ai instituției vor întra în șomaj tehnic până pe data de 1 aprilie 2023 când se speră ca cinematograful să-și poată relua activitatea.

Și în județul vecin Doljului, Oltul, situația stă asemănător. Ultimul cinematograf, din patru câte erau în comunism, rămas în picioare în municipiul Slatina s-a închis în decembrie 2021, clădirea în care funcționează fiind afectată de ploi, la nici 10 ani de la inaugurare. Cetățenii au inițiat o petiție, cerând redeschiderea.

Inaugurat cu fast și prezentat ca o realizare extraordinară, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina se ruinează pe zi ce trece. Deși acolo încă se desfășoară activități culturale, în special spectacole de teatru, intrarea arată deplorabil, granitul montat pe scările de acces s-a desprins, prin geamuri se observă mobilierul din cafeneaua abandonată când afacerea n-a mai fost, probabil, profitabilă, iar căile de acces din lateral completează aspectul de părăsit. Tot în părțile laterale ale clădirii se observă elemente desprinse, clădirea dând impresia uneia lăsată de izbeliște.

De asemenea, la Târgu Jiu aceeași problemă: facturile uriașe la energie au închis și Cinematograful Sergiu Nicolaescu, în urmă cu trei zile.

Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu își suspendă temporar activitatea din cauza facturilor mari la energie.

Deoarece nici incasările nu au fost suficiente pentru a acoperi plata facturilor, a fost luată decizia ca de săptămâna acesta să fie închis cinematograful aflat în administrarea Companiei Naționale RomâniaFilm.

Initial se are in vedere inchiderea temporara a ativitatii cinematografului, urmand ca aecesta sa fie redeschis in luna aprilie, daca vor exista solicitari in acest sens.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here