Face pușcărie pentru violență în familie. I-a spart nasul și a lovit-o cu securea!

670

Un bărbat de 66 de ani, din comuna Plopșoru, a ajuns după gratii pentru violență în familie. Pensionarul a fost condamnat, săptămâna trecută, la cinci luni de închisoare, în regim de detenție. Gorjeanul obișnuia să bea și să-și agreseze soția.

Femeia a povestit în instanță calvarul prin care a trecut. Într-una din zile, înainte de prânz, bărbatul s-a cinstit cu mai multe pahare de alcool, iar apoi a avut chef de scandal.
Soția se afla în bucătărie, când a fost lovită cu un scaun de lemn în zona capului. S-a ales cu o rană sângerândă la nas.
A doua zi, tot băut fiind, gorjeanul și-a amenințat din nou soția. A luat în mână o secure și a început să țipe că o omoară.
Speriată, femeia a încercat să-i ia securea, însă bărbatul a lovit-o cu tăișul în mâna dreaptă. Victima a încercat să iasă din curte, după ajutor, însă agresorul a tras-o de mână, i-a rupt vesta și a doborât-o la pământ, în dreptul porții.
Femeia a reușit însă să scape din mâinile bărbatului și s-a refugiat la o vecină, care a anunțat poliția. Victima a ajuns la spital, obținând un certificat medico-legal, având nevoie de 8-9 zile îngrijiri medicale.

„Mă omorî, nu mai pot”
Chemate în instanță, vecinele femeii au descris calvarul prin care aceasta trecea. „Martora a declarat că în luna decembrie persoana vătămată a venit la domiciliul său cu mâna umflată și i-a spus că inculpatul i-a dat cu scaunul peste mână”, este una dintre declarații.
O alta a precizat: „În urmă cu două luni, am auzit-o pe persoana vătămată țipând, spunând că: «Mă omorî, nu mai pot, mă jucă cu picioarele»”.
Femeia a povestit acel episod violent. A mers să facă focul în camera fiului său, moment în care inculpatul a luat-o de păr, a trântit-o la pământ și a lovit-o cu coada securii peste mâna stângă. Femeia a fugit din casă, după ajutor. Bărbatul a prins-o în curte și a lovit-o cu picioarele, după care s-a închis în casă. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind chemată ambulanța.
Audiat, pensionarul nu a recunoscut faptele. A spus că soția s-a lovit după ce a căzut de pe scara pătulului și s-a zgâriat într-un cui și că, de fapt, el a fost cel agresat, de fiul și soția sa.
Cu privire la faptele de violență în familie, prima instanță a reținut că inculpatul, deși se află la o vârstă înaintată, „nu a înțeles să-și îndrepte comportamentul și a perseverat în activitatea infracțională”. Pensionarul a fost condamnat la 1 an și o lună închisoare cu executare, dar sentința a fost desființată de Curtea de Apel Craiova, care a dictat o pedeapsă de cinci luni.
Bărbatul a ajuns după gratii pentru că a săvârșit faptele de violență în timpul termenului de supraveghere de 2 ani, el fiind condamnat în urmă cu doi ani pentru încălcarea ordinului de protecție.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here