Face pușcărie pentru că a condus băut și fără permis

2887

Un bărbat de 32 de ani, din orașul Novaci, a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru că s-a urcat băut și fără permis la volanul unei mașini. Bărbatul, de profesie lăcătuș, are cazier, așa că magistrații au decis că locul lui este în spatele gratiilor.

În primăvară, novăceanul a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru conducere sub influența alcoolului și 1 an și 2 luni închisoare pentru conducere fără permis. Bărbatul mai avea o condamnare, din 2018, pentru două infracțiuni la regimul silvic, de câte 6 luni închisoare fiecare, cu amânarea aplicării pedepsei.
Pentru că noile infracțiuni la regimul rutier au fost comise în termenul de supraveghere de 2 ani al amânării aplicării pedepsei, instanța a revocat această măsură și a contopit pedepsele.
Astfel, gorjeanul va trebui să execute 2 ani, 2 luni și 20 zile de închisoare în regim de detenție.
„Revocarea amânării aplicării pedepsei nu exprimă altceva decât eșecul acestei măsuri, acest tratament sever fiind consecința conduitei infractorului care, în disprețul încrederii ce i s-a acordat și a posibilității ce i s-a oferit de a se îndrepta fără aplicarea și executarea pedepsei, a săvârșit din nou o infracțiune.
În speță, săvârșirea a două noi infracțiuni intenționate tocmai pe parcursul perioadei în care conduita sa era supravegheată demonstrează în mod evident că simpla aplicare a pedepsei și supravegherea condamnatului nu sunt suficiente pentru îndreptarea acestuia”, a motivat instanța.
În plus, „gravitatea și periculozitatea faptelor este ridicată, relevată de temeritatea cu care inculpatul și-a asumat conducerea pe drumurile publice a unui vehiculul, deși nu deținea cunoștințele teoretice și practice necesare, având și un grad foarte ridicat al îmbibației alcoolice, aproape de triplul limitei legale, de urmarea produsă, constând în punerea în pericol grav a siguranței circulației pe drumurile publice și a integrității corporale a celor 2 pasageri aflați în autoturism, dar și cea care se putea produce ca urmare a conducerii vehiculului într-o asemenea stare, respectiv producerea unui accident de circulație”, a mai precizat Curtea de Apel Craiova.
Sentința pronunțată săptămâna trecută este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here