Fabrică de sisteme de siguranță auto, deschisă anul viitor la Rovinari! 800 de noi locuri de muncă, în orașul condus de Robert Filip

462

Edilul de Rovinari, Robert Filip, a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că, luna trecută, compania Autoliv a oficializat deschiderea unei noi fabrici de sisteme de siguranță auto în localitatea pe care o conduce. Inițiativa dezvoltării Autoliv într-o nouă locație din țară vine pe fondul unor creșteri de volume pe care compania le previzionează pentru următorii trei ani. Investiția va avea o valoare de circa 20 de milioane de euro și va crea peste 800 de locuri de muncă în localitate. Fabrica va fi deschisă la mijlocul anului viitor în Rovinari, în această lună demarând lucrările de construire a halei de producţie.

Decizia companiei Autoliv de a investi în județul Gorj, în Rovinari, a avut la bază forța de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate și dorință în a-și construi o carieră în industria auto. Susținerea din partea autorităților locale a fost, de asemenea, un argument în favoarea acestei decizii. Autoliv va investi în Rovinari peste 20 de milioane de Euro într-o fabrică de tip “greenefield” și în echipamente de producție de ultimă generație și va construi o hală de producție de peste 8000 metri pătrați. Lucrările vor începe chiar în luna decembrie, iar producția este planificată să înceapă la mijlocul anului 2019. Autoliv intenționează să angajeze circa 800 de persoane în noua fabrică și primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor, a anunțat și primarul Robert Filip. În locația din Rovinari, Autoliv va produce închizătoare pentru centurile de siguranță auto, un produs foarte complex și cu cerințe de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult în instruirea personalului și va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizația din Brașov. Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 10.000 de angajați, în următoarele locații din țară: Brașov. Lugoj, Reșița, Sf. Gheorghe și Onești. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieți și contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here