”Fabrica de Impro”, o nouă premieră a Teatrului ”Elvira Godeanu”

599

Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu- Jiu va fi, sâmbătă seara, gazda premierei unui nou spectacol intitulat ”Fabrica de Impro”.

Spectacolul se va juca sâmbătă, de la orele 19.00, biletul de intrare costând 30 de lei. ”<> este un spectacol cumva atipic față de spectacolele cu care v-ați obișnuit până acum la teatrul nostru. Biletul pentru intrarea la premieră este de 30 de lei, iar pe lângă cei care își achiziționează un bilet pentru a intra la acest spectacol, pot să intre și să urmărească spectacolul sâmbătă seara cei care dețin abonamentul Aristița Romanescu. (…) Spectacolul se va mai juca în stagiunea noastră, fiind inclus în abonamentele instituției noastre. Probabil că spectatorii târgujieni vor putea să urmărească acest spectacol în viitor. Nu știm acum programul teatrului pentru că noi, în perioada următoare, vom fi prezenți la trei festivaluri din țară ceea ce ne va da puțin programul de la sediu peste cap, dar, cu siguranță, spectacolul se va juca aproximativ o lună de zile în așa fel încât mai toți doritorii vor putea să intre în sala Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” și să-l urmărească. Acest tip de spectacol este o premieră și cred că avem nevoie și de astfel de spectacole. Avem nevoie ca paleta de spectacole prezentate de instituția noastră să fie cât mai bogată și cumva să încercăm să satisfacem toate curiozitățile și cred că este genul de spectacol care aduce oameni în sală, care să aibă posibilitatea celor care nu au fost până acum foarte des la teatru să vină chiar și de curiozitate”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”.

Un spectacol cu mult umor
Acest tip de spectacol se declară a fi unul cu multe râsete, ce se va mai juca de mai multe ori în actuala stagiune a teatrului din Târgu-Jiu. Regia este semnată de Andrei Stan. ”În zilele mele obișnuite sunt actor, iar în zilele speciale fac spectacole de improvizație. Este al doilea spectacol de improvizație la care sunt realizator. Mă bucur că am avut această ocazie. Am întâlnit aici niște oameni foarte pricepuți, spontani, creativi, și sper că și publicul din Târgu-Jiu este la fel de creativ pentru că publicul va lucra cot la cot cu actorii pentru a face un spectacol. Spectacolul este pentru oameni care după o săptămână întreagă de muncă vin la teatru și își doresc să-și descrețească frunțile și sperăm să se râdă așa de mult încât să crape niște geamuri. Spectacolul este făcut din mai multe momente. Un spectacol va fi făcut din 10 jocuri de improvizație. Toate vor porni de la sugestia publicului. Spectacolul nu va fi niciodată la fel; fiecare reprezentație va fi diferită pentru că vom combina astfel de jocuri, având pregătite vreo 60, ce le vom combina în fiecare seară când se va juca spectacolul să fie alte jocuri și, evident, fiecare joc pornind de la o sugestie din public. Sugestiile vor fi cât mai diferite și spectacolul va ieși o comedie”, a precizat regizorul Andrei Stan. ”Este ceva diferit, este ceva ce ne obligă să fim spontani pe scenă, să ne vină tot timpul idei noi, să fim tot timpul cu creierul aproape să iasă fum, să ne gândim la tot felul de situații, să se întâmple ceva pe scenă și să gândim totul pe loc. Este destul de greu. dar în același timp ne amuzăm foarte tare și la repetiții și sperăm că și în timpul spectacolului”, a mai spus și actorul Vlad Fiu. Distribuția spectacolului ”Fabrica de Impro” este formată din: Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Iulian Marinescu, Alexandru Manea, Mădălina Brehuță Ciobănuc, Adelina Puzdrea, Adrian Șerban, Cristin Vlad Fiu. Concepția și execuția universului sonor îi aparțin lui Marius Tiriplică.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here