Fabrica de Confecţii, cu bunurile la mezat

129

activitate confectia facuta de minePână nu demult una dintre cele mai profitabile unităţi din Târgu-Jiu, Fabrica de Confecţii din municipiu, care funcţionează sub numele de Confecţia SA, are acum grave probleme financiare. Unitatea care lucra pentru mari case de modă, gen Armani sau La Perla a ajuns astfel să îi fie scoase bunurile la vânzare de

către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, şi asta pentru că fabrica are datorii la bugetul de stat. ,,Boala” de care suferă acum Confecţia SA este executarea silită, una dintre autoutilitarele unităţii fiind sacrificată, în acest scop, pentru mai puţin de două miliarde de lei vechi.

Înfiinţată în urmă cu peste şase decenii ca sucursală a faimoasei APACA din Bucureşti, Fabrica de licitatie_Page_1Confecţii din Târgu-Jiu, a fost aproape învinsă de criza economică care a afectat destul de grav, anul acesta, judeţul Gorj. Unitatea care anul trecut onora comenzile faimoaselor branduri Armani, La Perla ori Cinelli a acumulat datorii mari la bugetul de stat, care au determinat reprezentanţii DGFP Gorj să înceapă procedura executării silite a societăţii. După ce fabrica a primit o somaţie prin care i se aducea la cunoştinţă că are datorii la DGFP Gorj, fabrica a avut poprire pe conturi după care, în final, conform procedurii, a intrat în executare silită.

Banii sau maşinile

Directorul general al DGFP Gorj, Ion Cupă, a confirmat problemele economice cu care se confruntă Confecţia SA, în condiţiile în care la sfârşitul lunii noiembrie s-a organizat o licitaţie pentru vânzarea unuia dintre bunurile fabricii. Este vorba despre o autoutilitară pentru care se cerea, drept preţ de pornire, 167.545 de lei, adică mai puţin de două miliarde de lei vechi. Scoaterea la vânzare a bunurilor unităţii arată destul de clar că fabrica înoată în datorii, în ciuda profesionalismului angajaţilor şi a managerului care o conduce. Blocajul financiar de la nivel naţional, dar şi cel internaţional au împins fabrica spre faliment, aceasta fiind a doua unitate de tradiţie din Gorj, care este îngenunchiată de criză. Prima fabrică cu reale probleme financiare este Rostramo SA, al cărei patron se află în arest fiind implicat în cunoscutul scandal numit “mită la MAI”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here