Fabrică de cablaje, în incinta unui fost cinematograf! – Instalații electrice pentru utilaje agricole, made în Țicleni

516

Un investitor italian, care și-a deschis deja un punct de lucru în Craiova, mai exact o fabrică de cablaje în care salariații realizează instalații electrice pentru utilajele electrice vândute în Italia, a fost convins de autoritățile locale din Țicleni să-și extindă afacerea și în județul Gorj. O fabrică de cablaje va fi astfel deschisă, în scurt timp, în Țicleni, anunță primarul localității Radu Costantin, aici urmând să fie create cel puțin 50 de noi locuri de muncă. Noua fabrică va funcționa în fostul cinematograf al orașului.

Cincizeci de femei din Țicleni, oraș care se confruntă cu șomajul, numeroși localnici petroliști fiind disponibilizați de la Expert Petroleum, firma care a preluat fosta Petrofac, au un viitor în localitate. Femeile fac, în prezent, un stagiu de pregătire la o fabrică de cablaje din Craiova, acestea urmând să pună în practică ceea ce au învățat acum într-o fabrică similară ce va fi deschisă la Țicleni.
Totul, după ce primarul Radu Constantin a convins un investitor italian, care și-a deschis o fabrică de la Craiova, că localitatea Țicleni poate oferi mână de lucru și standarde de calitate dacă afacerea va fi extinsă în orașul pe care îl conduce, din județul Gorj.
Investitorul a venit la Țicleni, a văzut ce spațiu pune la dispoziție autoritățile, adică fostul cinematograf al orașului, unde a mai funcționat o fabrică de confecții, care a dat faliment, și s-a declarat mulțumit.
“Suntem în pregătiri pentru deschiderea fabricii de cablaje de la Țicleni. Ea va funcționa în fostul cinematograf, locul unde există infrastructura necesară punerii în funcțiune a fabricii de cablaje. Cele 50 de viitoare angajate, fac practică deja la fabrica de la Craiova, iar când fabrica de la Țicleni va fi inaugurată ele vor lucra aici, acasă. Investitorul este italian, iar la Țicleni se vor produce instalații electrice pentru utilaje agricole”, a declarat primarul Radu Constantin.
În fostul cinematograf din Țicleni, instalația electrică de la fosta fabrică de confecții este pretabil pentru noua unitate.
Clădirea în care a funcționat cinematograful orașului Țicleni a fost reabilitată, anul trecut, de către autoritățile locale. La finalizarea investiției, clădirea a fost concesionată unei firme de confecții, care a dat însă faliment. Același spațiu va găzdui acum noua fabrică de cablaje, clădirea fiind racordată la apă și canalizare.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here