Salutare tuturor!
Vasele de fontă, o minune pentru gătitul de acasă!
Pentru mine este important, în primul rând, materialul în care gătesc.
Dacă revenim puțin cu gândul în trecut, la ce vase de gătit foloseau bunicii, ne amintim cu drag de ceaunul acela în care se făcea mămăliga.
Era foarte greu, dar mâncarea avea alt gust și o savoare de neuitat.
Dacă doriți să gătiți sănătos, atunci aveți grijă în ce fel de vase gătiți, pentru că acest aspect este cât se poate de important.
Gătitul în fontă este foarte benefic pentru că:
-Se curăță foarte ușor, iar dacă aveți grijă de un vas de fontă, acesta va putea fi folosit de câteva generații.
-Se menține temperatura uniformă.
-Nu se lipesc alimentele în vasele de fontă.
-Se folosește mai puțin ulei, pentru că este nevoie doar de un strat subțire.
-Sunt foarte rezistente pentru că sunt făcute dintr-o singura piesă.
În ultimii ani s-au descoperit două surse de toxicitate:
-Metalele care ajung în mâncare din cauza materialelor din care sunt făcute vasele de gătit, dar și chimicalele.
Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, nu uitați că sănătatea începe, în primul rând, în ceea ce gătiți ,,materialul “, apoi ce gătiți!