Extinderea rețelei de gaz în Leurda, Însurăței și Ploștina, realizabilă anul viitor

809

Urmare a proiectului de hotărâre propus de viceprimarul Cosmin Morega și aprobat de CL Motru în unanimitate în urmă cu un an de zile, în ședința de săptămâna viitoare a CL, pe ordinea de zi sunt supuși aprobării și indicatorii tehnico-economici pentru extinderea gazelor în cele trei localități: Însurăței, Leurda și Ploștina.

Mai exact, în Ploștina se va realiza o extindere de 980 metri liniari care va cuprinde inclusiv ulița Ciobănești, rețeaua urmând a se opri chiar la intersecția cu DN67. Pentru această lucrare, Primăria Motru va aloca 217.000 de lei fără TVA, iar operatorul local, peste 21.000 de lei fără TVA.
Pentru Însurăței, extinderea rețelei este pe 320 metri liniari, până la intersecția cu satul cu același nume, pentru care municipalitatea este dispusă să plătească peste 83.000 de lei fără TVA, iar firma de distribuție locală, aproape 40.000 de lei. În cea de-a treia localitate, Leurda, extinderea gazelor va fi pe 1043 metri liniari, iar municipalitatea va trebui să achite o sumă de 235.000 de lei fără TVA, iar operatorul local, puțin peste 27.000 de lei. Operatorul de distribuție a gazelor, la acest moment, deține licență doar pentru municipiul Motru, Ploștina, Însurăței și Leurda, urmând ca în viitorul apropiat să solicite și pentru celelalte localități. Dacă obține licență și pentru alte localități, se vor face eforturi pentru extinderea rețelei și în Roșiuța, Râpa, Horăști, existând deja o hotărâre de CL în acest sens.
,,Este un lucru foarte bun că se vor aproba acești indicatori joia viitoare, deoarece se va da posibilitate cetățenilor de a avea o alternativă pentru încălzirea locuinței, mult mai ușor, ținând cont că majoritatea populației este îmbătrânită, procurarea lemnului și cărbunelui este tot mai dificilă anual, iar mulți se plâng de poluarea mare din aceste zone. Efortul primăriei este de 800.000 de lei, fiind o sumă ce poate fi suportată de la bugetul local. Așa cum am promis în 2016, lucrurile bune pentru comunitate și cetățeni le voi susține în continuare, până la finalizarea acestora”, a declarat vicele Morega.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here