Expoziție semnată de un pompier din Mehedinți, vernisată la CJCPCT Gorj

2109

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj va găzdui timp de două săptămâni o expoziție dedicată celor din linia întâi.

Expoziția este semnată de Oara Larisa Mutu Mindoiu, pompier în cadrul ISU ,,Drobeta” Mehedinți, și va fi vernisată chiar în ziua de 1 decembrie. ,,Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită la expoziție în data de 1 decembrie 2020. Oara Larisa Mutu Mindoiu din Drobeta Turnu Severin este cea ale cărei lucrări vor fi expuse în sala ,,Florin Isuf” a CJCPCT Gorj. Pictură nonfigurativă și tehnică mixtă, găsim în lucrările celei care îmbină pasiunea pentru pictură cu meseria de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al Judeţului Mehedinţi”, a anunțat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj. Curatorul expoziției, Teodor Dădălău, a ținut să precizeze că ,,expoziția este dedicată, în primul rând, tuturor celor din linia întâi, mai exact pentru medici, personalul medical, angajați SMURD, polițiști și militari deoarece ei sunt cei care au continuat lupta în stoparea virusului COVID-19. Ei, cei din linia întâi, cei care au fost toată această perioadă zi de zi neobosiți și luptă pentru siguranța noastră, a tuturor. Să nu uităm însă și de vânzătoarele de la magazine și nici de cei care asigură curățenia străzilor”.
Expoziția cuprinde 20 de lucrări, expuse pentru prima dată. ,,Am avut onoarea ca într-o zi de o mare importanță istorică pentru toți românii, 1 decembrie – Ziua Națională a României, să expun pe simezele CJCPCT Gorj. Lucrările înscrise în această expoziție personală sunt lucrări de grafică realizate în tehnici mixte pe hârtie. Această expoziție este personală și cuprinde un număr de 20 de lucrări care nu au mai fost expuse. Mulțumesc conducerii CJCPCT Gorj, domnului director Ion Cepoi și domnului Teodor Dădălău pentru invitația de a organiza o expoziție personală în sala uneia dintre instituțiile de prestigiu ale județului Gorj dedicată unei zile de importanță națională!”, a spus Oara Larisa Mutu Mindoiu.
Expoziția va putea fi ,,vizitată” online pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, dar poate fi văzută și în sala Florin Isuf a CJCPCT Gorj, timp de două săptămâni, cu respectarea măsurilor impuse în pandemie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here