Expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Gorj

249

Marţi după-amiază, la Muzeul Judeţean Gorj ”Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu a avut loc vernisajul primei ediţii a expoziţiei naţionale de grup ”EGOgrafie miniaturală”. Expoziţia cuprinde lucrări realizate de 20 de artişti din mai multe zone ale ţării şi va rămâne la muzeul din Târgu-Jiu până în luna ianuarie.
Expoziţia se doreşte a fi o continuare a proiectului expozițional „EGOgrafie”, iniţiat în 2010 şi ajuns la cea de-a VI-a ediţie, proiect ce atrage an de an zeci de artişti din toată ţara. În cazul expoziţiei „EGOgrafie miniaturală”, artiştilor participanţi li s-a cerut să creeze lucrări de dimensiuni mici, indiferent de tehnica folosită: sculptură, pictură, grafică, tehnică mixtă, colaj, metaloplastie, textile. „Sunt 20 de artişti, de şcoli diferite, de vârste diferite, tehnici diferite. (…) Sunt 20 de artişti care au zis “Da” acum, la prima ediţie. Sunt convinsă că acest proiect va creşte de la an la an, aşa cum a făcut şi “expoziţia-mamă”, să-i zic aşa, EGOgrafie, care a ajuns deja la ediţia a VI-a şi care se bucură, la fel, de prezenţa unor artişti din toată ţara. Avem artişti din Bucureşti, din Târgu-Jiu evident, din tot Gorjul, avem din Cărbuneşti, din Motru, avem din Reşiţa, din Satu-Mare, din Timişoara, din Severin, din multe zone ale ţării, şi ne bucurăm că sunt alături de noi de fiecare dată”, a declarat Dorina Cioplea, curatorul expoziţiei. La vernisaj au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, care au declarat să astfel de iniţiative trebuie susţinute pentru a-i încuraja pe tinerii artişti că expună. “Iniţiativele de genul acesta trebuiesc încurajate şi vreau să primiţi felicitările mele sincere pentru astfel de iniţiative. Slavă Domnului, avem pereţi suficienţi pe care putem expune. Trebuie să ne dăm mâna cu toţii, în schimb, să găsim o strategie şi să umplem aceste săli cu public pentru că avem ce arăta. Putem să-i încurajăm pe cei care nu au încă curaj de a veni şi de a-şi expune lucrările că astfel de iniţiative sunt bine primite”, a declarat Adi Tudor, viceprimarul municipiul Târgu-Jiu.

Daruri potrivite pentru cei dragi
Perioada de desfăşurare a expoziţiei nu a fost aleasă întâmplător, organizatorii considerând că lucrările în miniatură realizate de cei 20 de artişti pot constitui daruri perfecte pentru cei dragi. „Sunt lucrări de mici dimensiuni, ce pot fi inclusiv făcute cadou. Asta a fost de fapt şi ideea, de asta am adus lucrări de dimensiuni mici în decembrie. Pot fi nişte cadouri perfecte pentru cei dragi. Sunt lucrări de calitate, lucrări în diferite tehnici”, a precizat Dorina Cioplea. Expoziţia va rămâne la Muzeul Judeţean Gorj până în luna ianuarie
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here