Expoziție de pictură, vernisată mâine, la Muzeul Județean Gorj

828

Joi, 7 decembrie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din municipiul Târgu Jiu, va avea loc vernisajul expoziției de pictură de șevalet ”Reqviem pătrat. Pâine și cirk”, semnată de Florin Hutium.

Artistul ne avertizează: ”Cultura nu e divertisment”, și ne invită într-o lume în care emoțiile generează artă, iar capacitatea de visare a creatorului este direct proporțională cu puterea de a crea alte și alte lucrări. Expoziția poate fi vizitată până în luna ianuarie 2024.
”Artele vizuale tradiționale au un ax central cultural, în jurul căruia tiribomba manifestărilor imaginare învârte energiile produse de estetica frumosului, a urâtului și a mediocrității. Dinamica funcționării artelor vizuale folosește visarea temelor propuse pentru a fi descrie în desen, culoare, grafică sau instalații. O revoluționare a miraculosului propune alte perspective ale materialismului, manifestul suprarealist din 1924 propune: <> potențialul expresiv al lucrărilor de pictură este egal cu cantitatea viselor care circulă liber în memoria autorului de natațiuni plastice. Există un punct numic loc geometric al coincidențelor, nod filosofic al problemelor ascunse în spatele aparențelor. Denumirea corectă a acestor stări este aceea de <>. Se comport ca o necessitate a întâmplărilor într-un timp scurt, după visarea lor. Emoția spontană trăită în fața lucrărilor de pictură se manifestă într-o ordine și cu un sens oniric comparabil cu versul alb codificat al emoției și mesajului”, a declarat artistul Florin Hutium.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here