Expoziţie de fotografie: DUBAI – ORAŞUL VIITORULUI

165

În aceste zile, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu găzduieşte expoziţia de fotografie „Dubai – oraşul viitorului”, realizată de Tania Goncea, membră a Fotoclubului C.N.E.T. şi elevă în clasa a IX-a, profilul bio-chimie la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Elevă la unul dintre cele mai bune licee târgujiene, Tania Goncea iubeşte fotografia şi îşi împarte timpul între această pasiune şi şcoală. De curând ea a vizitat unul dintre cele mai spectaculoase oraşe din lume şi cea mai modernă urbe din Orientul Mijlociu: „Dubai, oraşul viitorului”, cu o infrastructură inovatoare şi clădiri mai mult decât impresionante, high tech, celebre în toată lumea pentru strălucirea şi aspectul lor futurist. Sunt acestea suficiente motive pentru care tânăra fotografă propune iubitorilor de fotografie din Gorj, la începutul acestei veri, o expoziţie inedită despre oraşul creat de şeicul Rashid bin Saeed al Maktoum în Emiratele Arabe Unite.
Expoziţia de fotografie realizată de Tania Goncea este prezentată de Fotoclubul C.N.E.T. în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Semn”, cu sprijinul profesorilor Andrei Popete-Pătraşcu şi Daniel Murăriţa.

Fotografia face parte din rutina zilnică
Despre fotografie şi experienţa din Dubai, Tania Goncea ne-a declarat că oamenii trăiesc de-a lungul vieţii mai multe visuri, iar ea tocmai şi-a îndeplinit unul dintre ele. „Emile Zola spunea: „Nu poţi afirma că ai văzut un lucru până nu l-ai fotografiat”. Pentru mine, arta fotografică face parte din rutina zilnică. O fotografie îţi aminteşte de momentele frumoase din viaţă. În general, îmi place să fotografiez frumosul. Fie că este vorba de natură, clădiri impozante sau detalii aparte, întotdeauna încerc să imortalizez în fotografiile mele ceva care poate impresiona la rândul lor alţi ochi. Este greu de ales un singur lucru care m-a impresionat în Dubai. Să transformi deşertul într-o metropolă guvernată de legi islamice în care trăiesc zeci, poate sute, de naţionalităţi într-o armonie aproape perfectă e de-a dreptul impresionant. Aş recomanda altor tineri să înceapă să fotografieze deoarece merită. Fotografia este arta de a fura timpului o fărâmitură de clipă… Este uimitor”, crede Tania Goncea, decisă să îşi continue visul în domeniul fotografiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here