Expoziție de arhitectură la Târgu-Jiu

191

Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România a dat startul evenimentelor găzduite anul acesta de Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu cu vernisajul unei expoziții de arhitectură a Ordinului  Arhitecților din România – Filiala Teritorială Oltenia și Uniunii Arhitecților din România – Filiala Județeană Gorj.

Expoziția reunește cele 25 de proiecte prezentate în cadrul Anualei de Arhitectură 2015 a Ordinului Arhitecților din România (OAR) – Filiala Teritorială Oltenia. ”Această expoziție reprezintă Anuala de Arhitectură 2015 a Filialei Teritoriale Oltenia, filială din care fac parte județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Teleorman. (…) Noi am preluat expoziția la Craiova, am adus-o la Târgu-Jiu și am ținut neapărat să o prezentăm și publicului de aici, public care de fapt, dacă stăm bine să ne gândim, este (…) beneficiar al acestor arhitecți”, a declarat arh. Doru Pasăre, curatorul expoziției. La vernisajul expoziției a fost prezent și arh. Radu Ionescu, președintele OAR Oltenia. ”Ne bucurăm să itinerăm Anuala de Arhitectură a OAR, Anuală care a fost jurizată la Craiova, la care au fost prezentate 25 de proiecte, dintre care au fost selectate patru. Pe criteriul că a fost realizat, unul dintre aceste patru proiecte, cel al lui Gabriel Țăpuși, a fost declarat premiantul Anualei, iar celelalte trei au primit mențiuni. (…) Cred că Anuala are o calitate deosebită a tuturor proiectelor expuse și ne bucurăm că (…) pare că are succes în Târgu-Jiu. Cine vine să o vadă cred că va pleca cu idei mai bune despre arhitectură și despre arhitecți”, a spus acesta.

Arhitect gorjean, printre premiații Anualei
Printre cele 25 de proiecte expuse se numără și cel al unui tânăr arhitect gorjean, care a reușit să obțină una dintre cele trei mențiuni acordate de juriu. ”Dacă în anii trecuți tinerii nu au îndrăznit să se prezinte cu lucrări, de data aceasta tinerii au avut o pondere foarte mare și îi felicit pe această cale. Mai vreau să menționez faptul că Gorjul se dovedește a avea arhitecți competitivi, arhitecți foarte buni. (…) Unul dintre băieții noștri, arhitectul Hadrian Stoian, a luat mențiune cu o casă. (…) Succesul lui sper să fie un imbold și pentru ceilalți tineri arhitecți pe care îi avem”, a mai declarat arh. Doru Pasăre. Cei care doresc să viziteze această expoziție sunt așteptați la Galeriile Municipale de Artă Târgu-Jiu, de luni până vineri, până în data de 17 februarie 2016.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here