Expoziția ,,Paralelogara”, semnată Florin Hutium, vernisată astăzi la Muzeul Județean

488

În această după-amiază, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj (str. Geneva, nr. 8, Târgu-Jiu) va avea loc vernisajul expoziției ,,Paralelogara”, semnată de artistul târgujian Florin Hutium.

Invitați ai evenimentului sunt Ion Popescu Brădiceni și Vasile Vasiescu. Expoziția de pictură poate fi vizitată în perioada 30 mai – 30 iunie 2019. ,,Expunerea de motive și locomotive, realizate prin transfigurare plastică narativă sau ermetică, prezintă glorioasele locomotive cu abur. Niște rude bătrâne, ruginite, sărace și uscate așteptând operațiile de tăiere și topire.Mașini ale timpului real, dispozitive care au transformat energia celor patru elemente primordiale.
Nu am pictat pentru a oferi emoții indecise, indescifrabile sau inabordabile. Pictura de șevalet cu tematică stabilită pe schițe și crochiuri reușește să atingă emoția propusă de pictor. Aflat într-o veșnică luptă cu lucrurile și cu umbrele lor, autorul trăiește alături de personajele compozițiilor sale într-o gară. Izvorul metafizic al principiilor dinamicii varsă, pe peronul nefericirii meditative, o populație policromă cu miros de vagon pentru fumători. Starea de fapt a pasagerilor, mozaicul uman amestecat cu mozaicul bagajelor plimbate pe mozaicul pardoselilor creează meandrele unui pârâu de șes.
Obiectivul omului din gară este călătoria și destinația pe care o dorește, trenul, vagonul, locul de care are nevoie. ,,Gara – paralelogara” mă transportă cu viteza unui accelerat defect în adâncul copilăriei, nostalgia dimineților de vară inundă imaginea”, așa își descrie artistul Florin Hutium operele expoziției ,,Paralelogara”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here