Expoziţia de reptile vii, vizitată de puţini gorjeni

248

Acum câteva săptămâni, o inedită expoziţie de reptile vii s-a deschis la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Potrivit organizatorilor, până acum numărul celor care au trecut pragul sălii în care este găzduită expoziţia nu a fost pe măsură aşteptărilor. Totuşi, aceştia speră ca în perioada următoare numărul vizitatorilor să crească.

Picture015Expoziţia de reptile vii de la Muzeul Judeţean Gorj s-a deschis în data de 11 decembrie, deci de mai bine de o lună. În cadrul acestei expoziţii, gorjenii pot admira circa 50 de specii de reptile de pe toate continentele. Între acestea se regăsesc cobre, iguane, broaşte ţestoase, şerpi, varani şi tarantule. Până în prezent însă, numărul vizitatorilor nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor organizatorilor. “Din punctul acesta de vedere sunt decepţionat. Numărul vizitatorilor nu este cum ne-am dorit; este mult sub aşteptări. Probabil că acum, cu sărbătorile care au fost, lumea şi-a mai cheltuit banii. În general, umblăm să-i refacem, nu să-i cheltuim. Trag speranţe că în următoarea perioadă vor veni mai multe grupuri de la şcoli. E păcat să nu se vadă”, a spus Sandu Moise, Picture010organizatorul expoziţiei. Pentru a încuraja câţi mai multe elevi să viziteze expoziţia, organizatorii au decis ca în cazul acestor să nu perceapă taxă foto, cel puţin nu dacă este vorba de un grup organizat. “Noi suntem mai maleabili cu elevii. Dacă vin în grupuri organizate, chiar dacă avem taxe foto, pe elevi îi lăsăm să fotografieze fără să le luăm bani. Le mai scoatem câte un şarpe cuminte, care nu muşcă, să-l atingă în preţul de intrare. Sigur că depinde foarte mult şi de cadrele didactice pentru că degeaba vrea elevul să vină dacă profesorul nu vrea să-i aducă”, a precizat Sandu Moise.

Copiii, fascinaţi de reptile
Până acum, cei mai frecvenţi vizitatori au fost copiii, fie că este vorba de elevi care vin împreună cu profesorii şi colegii, fie că este vorba de micuţi aduşi de părinţi. “Ponderea este la elevi, copii în general. Ei au alte informaţii acum, în zilele noastre, faţă de cum aveam eu când eram cam de vârsta lor. Sunt atâtea canale de televiziune care arată comportamentul acestora animale. E o deschidere mai largă din punctul acesta de vedere, al categoriei de vârstă, dar sunt şi adulţi; avem deja destule persoane care au fost cu copiii a treia oară”, a mai Picture006spus Sandu Moise. Părinţii care decid să-şi aducă copiii să viziteze expoziţia de reptile trebuie însă să fie pregătiţi să vină cu argumente foarte puternice pentru a-i convinge pe micuţi să nu-şi petreacă toată ziua alături de reptile. “Am mai venit şi în alţi ani. Data trecută am fost eu singură, apoi mi-am adus băiatul, iar acum mi-am adus şi fiica. Au fost extraordinar de încântaţi. Fetiţa chiar ar vrea să stea mai mult, să le admire pe toate, mai ales că sunt specii pe care le-au văzut doar la televizor şi sunt foarte interesante”, a spus o mămică care şi-a adus cei doi copii să viziteze expoziţia. Potrivit organizatorilor, expoziţia de reptile vii ar mai putea fi vizitată până la mijlocul lunii februarie. Asta însă numai în cazul în care numărul vizitatorilor va creşte. Gorjenii care doresc să viziteze expoziţia de reptile vii trebuie să ştie că preţul unui bilet variază între 4 lei, pentru grupurile de minim 10 persoane, 5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari, etc., şi 6 lei pentru adulţi. Copiii cu vârste sub 5 ani au intrare gratuită.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here