Expoziția de pictură “Scrisori de acasă” se mută la Motru

46

Expoziția de pictură “Scrisori de acasă”, semnată Florin Preda-Dochinoiu, care a fost vernisată joi, 22 noiembrie, la Târgu-Jiu, se mută la Motru. Noul vernisaj are loc miercuri, 28 noiembrie, orele 17.00, la Casa de Cultură Motru.
Florin Preda Dochinoiu reprezintă, în opinia criticului de artă Pavel Șușară, “un caz rar, și cu atât mai prețios, de artist excentric, adică situat în afara centrelor de putere și de interese, și, în același timp, o prezență constantă și bine conturată în spațiul public. Ca artist, ca pictor și ca grafician, în special, a stat retras, cu o modestie nejustificată, în vreme ce managerul artistic al copiilor interesați de artă, descoperitorul de talente și de vocații în devenire, adunând în jurul său, cu prilejul fiecărei ediții ale ,,Arte (lor) mici” sute de speranțe și tot atâtea prezențe efective, are o indiscutabilă recunoaștere națională. Pictura și grafica lui Florin Preda Dochinoiu, unitate stilistică și cu o sursă bine stabilizată a imginarului, se înscriu în spațiul mare al suprarealismului, dar nu al unui suprarealism crescut pe tulpina contorsionată a academismului, ci pe aceea, organică, a unei trăiri poetice a realului, a unei meditații existențiale suficiente sieși”.
Joi, 22 noiembrie, la Târgu Jiu a avut loc vernisajul expoziţiei “Scrisori de acasă” , a artistului motrean Florin Preda-Dochinoiu. La mai puțin de o săptămână, această expoziție va fi vernisată la Motru. Vernisaj de acasă, cum îi place artistului să spună, are loc miercuri, 28 noiembrie, orele 17.00, la Casa de Cultură Motru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here