EXPLOZIE în mina Uricani! Reacția managerului CEO, după accident

426

Un miner a decedat și alți trei ortaci au fost răniți, ieri dimineață, în urma unei explozii, care a avut loc la Uricani. La spital a ajuns și un coleg al acestora, care s-a intoxicat cu monoxid de carbon, în încercarea de a salva echipa surprinsă de deflagrație. ”În jurul orei 07.00, la mina Uricani, în zona sector C15 – îndiguire, s-a produs o explozie la o adâncime de aproximativ 50 de metri. Din primele informații, explozia a surprins în subteran patru persoane care executau lucrări specifice de închidere a minei.
După aproximativ 30 minute au fost evacuate trei victime conștiente ce prezentau arsuri la nivelul corpului și membrelor, precum și ușoare traumatisme. Victimele au fost stabilizate din punct de vedere hemodinamic și transportate către Unitățile de primiri urgențe din cadrul Spitalelor municipale Petroșani și Lupeni în vederea realizării unor analize amănunțite asupra stării de sănătate.
Urmare a analizelor amănunțite realizate de personalul medical din cadrul unităților sanitare precum, și a evoluției stării de sănătate a victimelor s-a decis transportul acestora, cu un elicopter din cadru IGAv capabil să asigure transport victime multiple, către Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din municipiul București.
Cea de-a patra victimă a fost evacuată în jurul orei 11.40, aceasta nu prezenta semne vitale. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată.
Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările efectuându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani”, a precizat Bogdan Dănăiață, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
”Au fost în total cinci victime. O persoană a decedat, trei au fost transportate la București. Nu putem vorbi despre o cauză, pentru că e o situație destul de atipică. Era pe lucrări de închidere, foarte aproape de suprafață, în mod normal nu ar fi trebuit să se întâmple, dar cred că a fost un context cu mai multe cauze necontrolate”, a precizat pentru Gorjeanul, Fabius Tiberiu Kiszely, prefectul județului Hunedoara.
La fața locului a mers și ministrul Energiei, Toma Petcu. Acesta a declarat că în zonă nu existau cabluri electrice care să ducă la producerea unui scurtcircuit sau la o explozie și a precizat că așteaptă rezultatul anchetei. Toți cei patru mineri sunt din Petrila.
Tragedia de ieri s-a produs la mai puțin de o lună de la prăbuşirea unei galerii în mina Lupeni, când doi mineri au decedat și unul singur a supravieţuit. La fața locului a mers atunci și managerul CEO, Sorin Boza. ”La Uricani nu m-am dus, pentru că sunt pe la minister, sunt sigur că dacă eram în zonă, ajungeam din nou acolo. Sunt consternat să aud așa ceva. Suntem atât de mici în fața naturii, îmi pare rău. Transmit condoleanțe familiei celui care a decedat. Suntem aproape de ceilalți trei și de familiile lor. Este incredibil cum se poate întâmpla. Groaznic!”, a declarat Sorin Boza, managerul CEO, pentru Gorjeanul.
În urma bărbatului de 43 de ani, care a decedat, Aurel Anghel, a rămas o fată de 15 ani, cu rezultate școlare deosebite. Aceasta a fost admisă, anul trecut, cu cea mai mare medie din ţară, la Colegiul Militar Alba Iulia.
Cei trei mineri răniţi sunt Alin Daniel Băran (43 de ani), Octavian Tiba (51 de ani) şi Cârlig Liviu (45 de ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here