Exploatau rocă din Rânca fără permis

293

Patru novăceni sunt cercetaţi de oamenii legii, după ce au fost surprinşi de o patrulă de jandarmi în timp exploatau piatră de placat din zona Rânca, fără a avea autorizaţie în acest sens.

O patrulă de jandarmi montani din cadrul Postului Montan Rânca, aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în zona turistică Rânca, a depistat în punctul Piatra Ciorii, situat în apropierea DN 67C, patru persoane care exploatau piatră de placat (rocă) dintr-un loc stâncos, utilizând mai multe unelte de spart piatră (ciocane, răngi metalice, lopeţi, roabă). La solicitarea patrulei de jandarmi de a prezenta autorizaţia de exploatare a pietrei sau un document pe baza căruia aceştia extrăgeau piatra, persoanele depistate au declarat că nu posedă astfel de documente.

exploatare piatra 1“În urma verificărilor efectuate, au fost identificaţi numiţii M.M., de 41 de ani, M.C., de 37 de ani, M.M., de 35 de ani şi S.M.V., de 47 de ani, toţi cu domiciliul în oraşul Novaci. La faţa locului au fost solicitaţi şi lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, care au acordat sprijin agenţilor constatatori pentru întocmirea documentelor specifice. Actele întocmite şi uneltele utilizate la extragerea pietrei de placat, au fost predate pe bază de proces–verbal Poliţiei oraşului Novaci”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Persoanelor depistate le-au fost întocmite actele de constatare privind infracţiunea de “executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă”.
R.L.

exploatare piatra 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here