Expert parlamentar la Senatul României, reținut la Târgu-Jiu

156

Vasile Zosim a fost reținut pentru 24 de ore, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că, în perioada 2013-2014, ar fi ajutat un afacerist din Târgu-Jiu, Ion Rădulescu, zis Ciupilan, la încheierea unor contracte de achiziționare a unor deșeuri de fier vechi, în schimbul sumei de 42.000 de lei. ”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat aseară o percheziție în municipiul București și au pus în executare un mandat de aducere, pentru un bărbat de 56 de ani. Ulterior, acesta a fost prezentat procurorilor, care au dispus reținerea acestuia pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Măsura de reținere a fost dispusă în aceeași zi în care procesul afaceristului Ion Rădulescu, zis Ciupilan, judecat de un an pentru evaziune fiscală, s-a încheiat la Tribunalul Gorj. Instanța nu s-a pronunțat însă ieri în cazul său, stabilind un nou termen pentru anunțarea sentinței pe 17 mai. În același dosar este judecat și Mihai Ilarie zis ”Tanaca”. Anchetatorii spun că, prin operațiuni contabile ilegale, ar fi creat un prejudiciu de peste cinci sute de mii de lei. Suspiciunea este că au fost întocmite facturi false pentru transportul unor cantități mari de fier vechi. Bărbatul a devenit cunoscut în 2007 când şi-a comandat avion de 16 milioane de euro.

Porecla lui ”Ciupilan” l-a inspirat până şi pe manelistul Nicolae Guţă în compunerea unei melodii. Bărbatul s-a declarat nevinovat în timpul cercetărilor. ”Nu sunt vinovat. Este o greșeală de contabilitate. Am încredere în Justiție, nu am făcut nicio evaziune”, spunea Ciupilan, în momentul în care a ajuns în atenția anchetatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here