Experiment! Drumul Târgu-Jiu-Botoşani durează 16 ore. „Îţi pune viaţa în pericol”

1163

Un drum cu maşina de aproape 650 de kilometri de la Târgu-Jiu la Botoşani, respectând regulile de circulaţie, durează aproape 16 ore, arată un experiment al omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit simbolic singurul metru de autostradă din Moldova.

Proprietarul reţelei de restaurante de tip fast food Spartan a reuşit să arate cât pierde în trafic un şofer care e nevoit să străbată ţara dintr-un capăt în altul. Angajatul său din Târgu-Jiu, chemat la o şedinţă la Botoşani, a filmat tot traseul până la destinaţie. „Ai grijă cum conduci! Te rog să respecţi viteza reglementară de mers”, i-a transmis telefonic Ştefan Mandachi.
Radu Bîrdăcel, managerul restaurantului Spartan din Gorj, a plecat puţin după ora 9.30 dimineaţa din Târgu Jiu şi a ajuns la Botoşani după miezul nopţii. Drumul a fost unul dificil, din cauza camioanelor, a căruţelor şi tractoarelor. Nu mai vorbim de gropi, vaci, nelipsitele limitări de viteză sau filtre ale poliţiei.
Pe traseul de 643 de kilometri până la Botoşani, Radu Bîrdăcel a străbătut doar două tronsoane de autostradă, totalizând 68 de kilometri. „Un drum aşa de lung în România îţi pune viaţa în pericol”, a mărturisit Bîrdăcel.
După 15 ore şi 46 de minute, şoferul a reuşit să ajungă la Botoşani. La aceeași ședință trebuiau să mai ajungă alți 40 de manageri din toată țara, care au pierdut la fel de mult timp pe drum din cauza slabei infrastructuri rutiere.
Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri Ştefan Mandachi a construit și primul metru de autostradă din Moldova, pentru care a achitat, din fonduri proprii, circa 5.000 de euro.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here