Exod UNPR la PSD, motivat de fuziunea cu PMP

291

Foștii liderii a 20 de organizații locale a UNPR din județul Gorj, ex-prim-vicepreședintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, și președinții fostelor partide județene progresiste de tineret și de femei, au demisionat, miercuri, din PMP. Peste 100 de progresiști gorjeni au trecut apoi la PSD Gorj, nemulțumiți de recenta fuziune a partidului lor cu PMP.

PSD Gorj și-a majorat, ieri, cu peste 100 numărul de membri după ce, cea mai mare parte a fostei organizații a UNPR Gorj a preferat să rămână de stânga, în loc să activeze în PMP, formațiune care a absorbit recent partidul progresist. Fostul prim-vicepreședinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a fost cel care, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat exodul celor peste 100 de foști progresiști la PSD. “Alături de președinții a 20 de organizații locale ale fostului UNPR, de membrii acestora, de foștii lideri ai organizației județene de tineret și de femei am decis astăzi(n.r. ieri) să demisionăm din partidul care ne obliga să facem o politică de centru dreapta. Am plecat toți din PMP și ne-am înscris la PSD, dar, după noi vor mai veni și alții. UNPR sau mai exact PMP a pierdut persoane importante care au muncit în campania electorală trecută și au scos rezultate bune în județ la locale”, a declarat Marius Vlaicu.

Demers dezinteresat
Acesta a explicat, de asemenea, că trecerea progresiștilor în masă la PSD nu le-a adus acestora ori lui personal vreo funcție în PSD. “Eu am revenit în PSD după șase ani de zile. Am activat până în 2010 în PSD, mai exact 20 de ani și acum am considerat că am revenit acasă. Voi activa ca simplu membru în organizația PSD. Cei veniți de la organizațiile locale foste UNPR vor activa și ei, fără funcții, la PSD Stănești, Mușetești, Bărbătești, Bustuchin, Stejari, Runcu, Plopșoru și Scoarța”, a completat Vlaicu.
Liderii trecuți la PSD au declarat, în conferința de presă, că nu au o problemă cu liderii organizației PMP Gorj, dar nu pot activa într-un partid de centru dreapta, în care au fost angrenați printr-o fuziune nedorită.
PMP Gorj a rămas la rândul ei fără liderii organizațiilor de tineret ai partidului imediat ce conducerea formațiunii a anunțat că va fuziona cu UNPR. Pe 14 iulie, cei șapte lideri de tineret ai PMP Gorj au plecat din partid, înainte organizația fiind părăsită și de către deputatul Scarlat Iriza.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here