Exerciţiu de salvare din perete pe timp de noapte, în Cheile Galbenului

400

Opt salvatori montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la un exerciţiu de salvare montană din perete pe timp de noapte. Acţiunea s-a desfăşurat în Cheile Galbenului din Baia de Fier.

Salvamontiştii gorjeni şi-au testat, din nou, capacitatea de intervenţie. Weekendul trecut, ei au participat la un exerciţiu de salvare din perete pe timp de noapte realizat în Cheile Galbenului din Baia de Fier. Traseele de alpinism, escaladă şi via feratta din aceste chei sunt singurele din România care beneficiază de iluminat nocturn asigurat prin intermediul iluminatului monumental realizat în zonă, fapt ce le face deosebit de atractive pentru alpinişti.

Operaţiune de salvare, încheiată cu succes
Exerciţiul de salvare la care au participat reprezentanţii Salvamont Gorj a urmărit verificarea capacităţii de intervenţie a salvatorilor, salvare şi transport a accidentaţilor, exercitiu Salvamont pe timp de noapte 3în condiţii de noapte, cu sau fără lumina iluminatului monumental. „Exerciţiul acesta face parte din planul anual de pregătire al salvamontiştilor gorjeni. A participat un număr de opt salvatori, s-a lucrat pe fiecare etapă a exerciţiului cu câte 6 salvatori, exercitiu Salvamont pe timp de noapte 5standardul prevăzut de lege pentru echipa de intervenţie de salvare montană, un accidentat şi un observator de ansamblu al derulării acţiunii. S-a avut în vedere recuperarea accidentatului din perete, acordarea primului ajutor medical, transportul exercitiu Salvamont pe timp de noapte 6cu targă în teren accidentat, apoi până la ambulanţă”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
sabin cornoiuPe lângă capacitatea de intervenţie a salvatorilor au fost testate şi echipamentele de iluminat suplimentare, respectiv proiectoarele portabile de mare putere, precum şi modul de lucru cu troliul şi trepiedul de salvare. Exerciţiul a fost un succes, după cum confirmă reprezentanţii Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here