Exerciţii de alarmare la Penitenciar

177

penitenciarul pag 1Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu Jiu a desfăşurat în cursul zilei de miercuri un amplu exerciţiu de alarmare la care a participat un efectiv de 175 funcţionari publici cu statut special din cadrul unităţii.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost efectuate exerciţii privind două situaţii tactice, şi anume revolta întregului efectiv de persoane private de libertate cazate pe o secţie de deţinere şi baricadarea în camera de deţinere a unui număr de cinci persoane private de libertate. De asemenea, au fost realizate percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces.

În urma percheziţiilor efectuate a fost descoperit un încărcător de telefon improvizat, un cuţit şi o jumătate de bancnotă de 20 de euro. Exerciţiul a fost declanşat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a fost desfăşurat simultan în toate unităţile penitenciare din ţară. Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here