Executorul judecătoresc Gagiu, trimis în judecată de DNA!

287

Curtea de Apel Craiova are înregistrat pe rolul său un dosar penal în care inculpat este un executor judecătoresc de la Târgu-Jiu, trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Nicolae Gagiu are de dat explicații cu privire la milioane de lei pe care și le-ar fi însușit ilegal în timpul unor proceduri de executare silită, prejudiciul fiind cauzat Complexului Energetic Oltenia. Conform anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în ultimii patru ani, până în luna mai 2018.
“În perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a șase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 lei.
Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat și ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren ce aparține inculpatului Gagiu Nicolae, precum și asupra celorlalte bunuri (inclusiv sume de bani) prezente și viitoare”, au transmis anchetatorii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here