Executorul judecătoresc Catrinoiu, trimis în judecată pentru comiterea a opt infracțiuni! Complicele lui s-a vrut senator!

7394

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-a trimis în judecată, în noiembrie anul trecut, pe executorul judecătoresc Cosmin Matei Catrinoiu pentru săvârșirea a opt infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. La finele lunii februarie a acestui an, judecătorii au respins cererile şi excepțiile formulate de executorul judecătoresc şi tovarășul său de fapte penale, un anume Gheorghe Sperlea, au constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și au dispus începerea judecăţii. Potrivit rechizitoriului, executorul judecătoresc stabilea onorarii de executare și de zece ori mai mari decât maximul legal, iar într-o încheiere de executare întocmită în fals, era menționată o sumă reprezentând onorariu pentru avocat, deși creditorul nu plătise un avocat, așa că nu era îndreptățit la recuperarea cheltuielilor cu asistența juridică.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au adus dovezi că executorul judecătoresc Cosmin Matei Catrinoiu și-a exercitat în mod abuziv atribuțiile de serviciu în mai multe cazuri. Concret, conform rechizitoriului, executorul a stabilit onorarii de 34.000 de lei sau 48.000 de lei, de zece ori mai mari decât maximul prevăzut de lege, păgubind astfel persoanele vătămate și obținând foloase ilicite. O altă faptă penală comisă de executorul Catrinoiu și dovedită de procurori vizează consemnarea în fals, într-o încheiere de executare, că suma de 8.000 de lei, inclusă în cheltuielile de executare silită, reprezintă onorariu avocat, deși creditorul nu plătise un avocat pentru asistență juridică. Ulterior, acesta a folosit documentul pentru a obține de la persoana vătămată suma menționată în fals în cuprinsul acestuia. Preocupările infracționale ale executorului judecătoresc Catrinoiu au fost destul de laborioase și procurorii au stabilit că acesta a întocmit în fals o încheiere prin care a admis o cerere formulată de către un creditor, pe care a înregistrat-o apoi în registrul general al dosarelor execuționale ale Biroului Executor Judecătoresc Catrinoiu Matei Cosmin, datată în mod nereal și în care nu a făcut mențiuni cu privire la titlul executoriu constând în sentința Judecătoriei Târgu-Jiu care trebuia atașată cererii creditorului. Mai mult, acesta a înaintat încheierea întocmită în fals la instanța de judecată odată cu cererea de încuviințare a executării silite și, la unul din termene, la solicitarea instanței, a depus în copie certificată pentru conformitate cu originalul dosarul care conținea încheierea falsificată, în vederea inducerii în eroare a judecătorului. Dosarul cu încheierea întocmită în fals a fost înaintat de executorul judecătoresc Catrinoiu și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cu scopul de a induce în eroare organul judiciar, iar în încercarea disperată de a-și acoperi urmele infracționale acesta a comis, cu bună știință, altă faptă penală. În cursul anului 2020, executorul judecătoresc Cosmin Matei Catrinoiu a sustras din dosarul de executare silită, atât cererea inițială de executare, cât și încheierea de admitere a cererii formulate de creditor, acte în care era menționată sentința civilă a Judecătoriei Târgu-Jiu și care fuseseră depuse la instanță în copie certificată pentru conformitate cu originalul.

Complice în infracțiuni, candidat la Senat
Alături de Catrinoiu, în fața judecătorilor va ajunge și Gheorghe Sperlea, acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. În februarie 2020, cei doi au decis să facă demersurile necesare pentru executarea aceleiași creanțe care fusese executată silit integral, anterior, în baza unei sentințe a Judecătoriei Târgu-Jiu. Practic, cei doi au mai obținut încă odată banii, adică un folos ilicit, având ca argument o decizie civilă a Tribunalului Gorj, prin care-i fusese respins apelul lui Sperlea. Numele lui Gheorghe Sperlea apare pe listele electorale ale Filialei Gorj a Partidului Alianța Noastră România, pentru alegerile parlamentare din 2016. Potrivit listei, acesta este de profesie inginer și avea ocupația de administrator. Sperlea a ocupat locul 2 pe lista pentru Senat, după Matei Catrinoiu, tatăl executorului judecătoresc, condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru delapidare și trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Deocamdată, Curtea de Apel Craiova nu a stabilit primul termen de judecată, în acest caz.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Normal ca si acesta creatura calca pe urmele mentorului MATEI CATRINOIU. Ce se naste din pisica tot soareci mananca. Pacat ca asemenea specimene ajung in functi unde pot pradui oamenii statul…. Sper ca legea sa fie aplicata si locul acestori impostori este la puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here